4 octombrie 2022
10 C
Bacău

Bonele vor putea încheia contract de muncă direct cu părintele

.

HomeActualitateBonele vor putea încheia contract de muncă direct cu părintele

Familiile cu copii vor putea accesa mai ușor serviciile de îngrijire și supraveghere oferite de bone. Le va fi mai facilă inclusiv obținerea ajutorului financiar (Legea 35/2020) pentru plata serviciilor prestate de bona pe care o vor angaja. În acest sens, zilele trecute Guvernul României a aprobat modificarea și completarea Legii 167/2014 privind exercitarea profesiei de bonă.

Astfel, serviciile acordate de aceasta nu vor mai fi supuse inspecției sociale, iar contractul individual de muncă va putea fi încheiat de bonă și cu părintele sau reprezentantul legal al copilului.Până acum contractul era numai între o persoană juridică și bonă sau aceasta trebuia să aibă calitatea de persoană fizică autorizată. O altă noutate se referă la faptul că angajatorul care a încadrat o bonă cu contract individual are obligația de a-i întocmi un dosar personal, pe care să-l prezinte la solicitarea inspectorilor de muncă.

De asemenea, persoanele care au calificare de baby-sitter vor putea desfășura, în aceleași condiții, profesia de bonă. Cât despre contractele de prestări servicii, încheiate pentru desfășurarea activității de bonă și baby-sitter, care, în prezent, sunt în desfășurare, ele se vor derula în continuare în baza prevederilor în virtutea cărora s-au întocmit și semnat.

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri