3 octombrie 2023

Bonele vor putea încheia contract de muncă direct cu părintele

HomeActualitateBonele vor putea încheia contract de muncă direct cu părintele

Bonele vor putea încheia contract de muncă direct cu părintele

Familiile cu copii vor putea accesa mai ușor serviciile de îngrijire și supraveghere oferite de bone. Le va fi mai facilă inclusiv obținerea ajutorului financiar (Legea 35/2020) pentru plata serviciilor prestate de bona pe care o vor angaja. În acest sens, zilele trecute Guvernul României a aprobat modificarea și completarea Legii 167/2014 privind exercitarea profesiei de bonă.

Astfel, serviciile acordate de aceasta nu vor mai fi supuse inspecției sociale, iar contractul individual de muncă va putea fi încheiat de bonă și cu părintele sau reprezentantul legal al copilului.

Până acum contractul era numai între o persoană juridică și bonă sau aceasta trebuia să aibă calitatea de persoană fizică autorizată. O altă noutate se referă la faptul că angajatorul care a încadrat o bonă cu contract individual are obligația de a-i întocmi un dosar personal, pe care să-l prezinte la solicitarea inspectorilor de muncă.De asemenea, persoanele care au calificare de baby-sitter vor putea desfășura, în aceleași condiții, profesia de bonă. Cât despre contractele de prestări servicii, încheiate pentru desfășurarea activității de bonă și baby-sitter, care, în prezent, sunt în desfășurare, ele se vor derula în continuare în baza prevederilor în virtutea cărora s-au întocmit și semnat.

Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Ultimele știri