– avocatii, judecatorii si medicii tin capul de afis in topul rau platnicilor

Administratorii asociatiilor de proprietari duc adevarate razboaie cu rau platnicii, in vederea recuperarii datoriilor pe care le au fata de furnizorii de agent termic. Mai nou, printre cei care uita sau nu vor sa plateasca serviciile de care beneficiaza se numara avocati, judecatori si medici. “Unii nu trec cu anii pe la intretinere si am fost nevoiti sa-i dam in judecata pentru recuperarea datoriilor. I-am notificat, le-am spus cu frumosul sa-si achite obligatiile pe care le au fata de furnizori ca altfel ajungem in instanta.

De câtiva ani ma lupt chiar cu o familie de avocati care detin doua apartamente in cartierul Cornisa si au acumulat la intretinere peste 100 milioane lei. A mai venit doamna odata cu 300 de lei si mi-a spus ca o sa mai vina sa achite, insa, nimeni n-a mai vazut-o. As intelege daca ar fi o familie fara posibilitati materiale, insa, nu este cazul. Si tot noi, asociatia si locatarii avem de pierdut pentru ca data fiind trecerea pe care o au in instanta, se tot amâna termenii de judecata, iar noi ramânem cu debitele”, declara Costache Cascaval, (foto) administratorul Asociatiei de proprietari nr. 17 “Sfântul Vasile”.

PUBLICITATE

Aproape fiecare asociatie de proprietari se confrunta cu astfel de cazuri. “Avem de-a face si noi cu rau platnici care, desi au o situatie materiala buna, se incapatâneaza sa-si achite si obligatiile pe care le au la intretinere. Multi dintre cei care detin centrala termica de apartament cred ca s-au rupt total de celelalte obligatii pe care le au fata de asociatie, iar datoriile se tot aduna de la o luna la alta.

Acesti oameni trebuie sa inteleaga ca trebuie sa achite lunar contributiile care le revin pentru curatenia pe casa scarii, energia electrica consumata pentru iluminatul blocului s.a.m.d “, declara Corneliu Codreanu, administratorul Asociatiei de proprietari nr. 86. In alte cazuri, administratorii spun ca avocatii, judecatorii sau medicii sunt foarte ocupati si ii cred ca nu le permite timpul sa se incadreze in orarul de lucru al asociatiilor de proprietari. Cu toate acestea, pot delega un vecin sau isi pot face timp ca o data pe luna sa ajunga si la asociatia de proprietari pentru a-si onora obligatiile ce le revin.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Saracii,n-au timp sa-si plateasca datoriile,fiind prea ocupati sa-si adune onorariile si spagile ! Noroc ca exista pensionarii care,la nevoie, fac imprumuturi pentru a-si achita datoriile! Domnilor uituci/ nesimtiti,chiar nu li se poate face nimic???

LĂSAȚI UN MESAJ