Prima proba din sesiunea iunie – iulie a examenului de Bacalaureat din acest an s-a incheiat. În perioada 10 – 12 iunie, s-a desfasurat evaluarea competentelor lingvistice la limba româna, iar elevii bacauani au obtinut rezultate bune la aceasta prima proba.

“Din totalul candidatilor înscrisi în judetul Bacau, 242 (6,69%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 658 (18,19%) au obtinut certificatul de utilizator avansat, iar 2.662 (73,6 %) cel de utilizator experimentat”, spune prof. Claudia Merticaru, inspector scolar si purtator de cuvânt la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

La aceasta proba au participat 3.617 candidati, dintre care 1 elev a fost eliminat, iar 54 au absentat. In judetul Bacau s-a sustinut si evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna la care au participat 3 candidati de la Liceul Tehnologic Ghimes Faget, care au primit certificat de utilizator experimentat.

PUBLICITATE

“Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national”, mai spune prof. Merticaru.

Suplimentul descriptiv al certificatului de competenta contine descrierea competentelor lingvistice de comunicare orala ale candidatului si se va completa în conformitate cu nivelul acordat candidatului. De luni, 16 iunie absolventii de liceu se pregatesc de o noua proba. Pâna pe 20 iunie se va derula evaluarea competentelor digitale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ