Un proiect pus la cale de un tânar moinestean tinde sa prinda contur. Este vorba de infiintarea unor biblioteci stradale care vor avea rolul de a angrena tinerii si nu numai, sa citeasca. Initiatorii proiectului vor ca prin aceasta actiune sa atraga locuitorii Moinestiului spre lectura si sa-i indeparteze astfel de zonele „interzise” (tutun, bauturi alcolice, substante interzise etc). Odată instalate aceste minibiblioteci, cititorii au posibilitatea să împrumute cărti si sa contribuie la dezvoltarea bibliotecilor stradale aducând carti noi.

„Proiectul l-am facut singur, dar ma sprijina patru dintre prietenii mei. Ideea mi-a venit când am fost la o sedinta de consilu local si am intrebat ce programe au pentru tineri. Am zis ca nu mai are rost sa asteptam nimic de la cei alesi si ca trebuie sa ne mobilizam singuri pentru viitorul nostru.”
Vasile Spatariu, initiatorul proiectului (foto).

Una dintre biblioteci aflata in afara proiectului este gata si tinerii spera ca saptamâna aceasta sa primeasca aprobare de la primar sa o monteze in parc la Zemes. Urmatoarele biblioteci vor fi amplasate astfel: doua in parcul Bai, una in Parcul cu Pini, una in parcul din cartierul Lucacesti si una in apropierea spitalului. Daca proiectul va avea succes, se va incerca extinderea lui in Comanesti si in Onesti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. O fi ea buna initiativa dar degeaba,nu tine,nu prinde asa cum afiramati d-vs.ESTE UN ESEC.Nu citeste nimeni,duminica care tocmai a trecut am urmarit acest lucru si pot spune ca sunt doar niste custi goale,nu exista nici o carte,pe bancile din jur nu era nimeni care sa citeasca,foarte multi habar nu au de ce sunt puse acolo………………Aceasta initiativa este buna intr-o tara civilizata ,nu aici si nu acum
    Intr-un mod foarte serios tinerii nu vor sta sa citeasca,chiar daca vor exista,niste carti infecte,zdrentuite si pline de jeg,pentru ca daca cineva isi inchipuie ca acolo vor gasi carti noi si de valoare se inseala……pe de alta parte cautatorii prin gunoaie vor avea materie prima pentru gunoaie…….din pacate asta e adevarul dar nu vreti sa-l vedeti………

LĂSAȚI UN MESAJ