Biblioteca Municipală Radu Rosetti din Onești a fost desemnată printre câștigătorii de anul acesta a campaniei naționale „Hai pe net!”, dedicată alfabetizării digitale în România și a fost aleasă exemplu de bună practică pentru alte biblioteci din țară.

Proiectul Navigator 50+ al Bibliotecii Rosetti, coordonat de Olivera Lida Gisfan, a fost înscris pe harta evenimentelor https://www.alldigitalweek.eu/event-2022/navigator-50/.„Eforturile de a îmbunătăți incluziunea digitală a cetățenilor din comunitatea noastră au dat roade – spune Ionuț Tenie, directorul Direcției Cultură a municipiului Onești. Suntem convinși că activitățile pe care le desfășuram la bibliotecă pot inspira alte inițiative locale și tocmai de aceea dorim să continuăm și să ne diversificăm serviciile”.

Campania Națională de Educație și Incluziune Digitală „Hai pe net!” este coordonată de EOS Romania împreună cu o comunitate activă de centre digitale, biblioteci publice, școli și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în România.

„Hai pe net!” se desfășoară în cadrul ALL DIGITAL Week – o campanie anuală de promovare a competențelor digitale inițiată la nivel european de organizația ALL DIGITAL. Campania „Hai pe net!” urmează modelul propus de Good Things Foundation din Marea Britanie, prin GET ONLINE WEEK.

 

Petru Done

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE