Curtea de Apel a mentinut masura arestului la domiciliu luata, in octombrie, in cazul fostilor demnitari Gabriel Berca si Mihai Banu, cercetati intr-un dosar de trafic de influenta. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit rechizitoriului, fostul ministru de Interne, Gabriel Berca, prin intermediul fostului deputat Banu, ar fi pretins si primit, de la Viorel Rusu, suma totala de 220.000 euro pentru a interveni la Guvern în vederea alocarii unei sume de bani catre Primaria Ardeoani pentru achitarea unor lucrari facute de firma lui Rusu.

La sfârsitul lunii trecute, inculpatii au fost audiati in instanta, iar Banu si-a retras o parte din declaratiile date la urmarirea penala, cele in care recunostea ca a luat bani pe care i-a dat lui Berca.

PUBLICITATE

“Nu am primit niciodata bani de la Rusu pentru a interveni la Guvern sau la alte structuri ale statului pentru a obtine finantare pentru scoala din Ardeoani. Când eram in ancheta, procurorii DNA mi-au aratat pe monitor o declaratie de presa a lui Berca din care reiesea ca el ma suspecteaza ca eu as fi luat banii de la Rusu. Si de aceea, in declaratia din iulie am spus ca am primit 80.000 de euro, in mai multe transe, pe care le-am dat lui Berca. In aceste conditii, am dat acea declaratie, influentat de ce spunea Berca”, a declarat Banu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ