Disputat la Lyon, in Franta, Campionatul Mondial Masters de Atletism, a reunit la start 8059 de concurenti din 89 de tari, România participând la aceasta editie cu 17 sportivi, 13 la masculin si 4 la feminin. La proba veteranilor la maraton, categoria „A60” s-au aliniat 54 de concurenti, intre care si reprezentantul Bacaului, Martin Benchea Joca, situat la finalul cursei pe locul 31, cu un timp de 3h, 47 min, 11 sec.

„A fost un traseu foarte greu, undeva intr-un colt de parc, cu pante si denivelari”, ne-a povestit Benchea Joca, adaugând ca nu a fost singurul reprezentant al Bacaului la aceasta competitie. Carmen Barcan a concurat la cursa de 1.500 de metri, unde, din 40 de concurente s-a clasat pe locul 27 cu un timp de 6 min, 55 sec., cu precizarea ca, proba s-a desfasurat la orele prânzului, in conditii de caldura foarte mare.

Atletul bacauan, in vârsta de 61 de ani, impreuna cu Rafael Igrisianu, maratonist român de 37 de ani stabilit in Germania, si cu Ioan Moisa din Bucuresti, maratonist de „A40”, au participat in aceasta formula in proba pe echipe, unde au reusit un prestigios loc IV. „A fost o competitie foarte bine organizata. Am fost pentru prima data la un campionat mondial si pot sa va spun ca este o diferenta foarte mare fata de campionatele nationale sau balcanice. Este mult mai greu la un astfel de concurs, se alearga foarte tare iar participantii sunt foarte bine pregatiti. Oricum, e un fior, e o senzatie unica sa participi la un mondial”, ne-a declarat maratonistul bacauan care a tinut sa precizeze:

„Multumesc antrenoarei mele, Carmina Gorgan de la ACS Arena 2011 Bacau, care m-a pregatit foarte bine in cantonamentul de la munte.” Chiar daca aceasta competitie a fost solicitanta, atletul nostru nu ia vacanta si deja se gândeste la urmatoarea participare: „Luna viitoare, mai precis la jumatatea lui septembrie, voi participa la Jocurile Balcanice de la Salonic (Grecia), unde am sa alerg in proba de semimaraton – 5000 de metri. Chiar de mâine incep pregatirile (joi 20 august-n.r.), iar la competitia de la Salonic imi propun sa ma clasez in primii trei”, a declarat la final Martin Benchea Joca.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ