De câteva zile, in Sectia de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau au inceput sa ajunga bebelusi prematuri si din alte judete ale Moldovei.

Maternitatea „Cuza Voda” din Iasi este supraaglomerata si s-a decis ca o parte dintre nou-nascutii cu probleme de greutate, care au nevoie de o ingrijire speciala si o spitalizare indelungata, sa ajunga si in alte maternitati care au nivel de competenta grad trei, cum este cazul Maternitatii Bacau, nu doar la Iasi.

„De saptamâna trecuta si pâna acum au fost transferati la unitatea noastra 18 bebelusi”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau.

PUBLICITATE

Situatia a aparut dupa ce s-au inregistrat tot mai multe nasteri premature, iar maternitatea din Iasi n-a mai putut prelua toate cazurile.

Sectia de Neonatologie de la SJU Bacau dispune de 90 de paturi, dintre care 10 sunt pentru terapie intensiva si 20 pentru neonatologie prematuri. Anual, aici sunt ingrijiti peste 4.000 de bebelusi.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ