Noua bancnota intra in circulatie pe 4 aprilie 2017

Banca Centrala Europeana (BCE) a dezvaluit publicului noua bancnota de 50 de euro, care va fi pusa în circulatie pe 4 aprilie 2017.

Introducerea noii bancnote marcheaza cea mai recenta etapa a procesului de asigurare a unor bancnote euro si mai sigure. Dupa bancnotele de 5 EUR, 10 EUR si 20 EUR, aceasta este a patra cupiura din cea de-a doua serie de bancnote, cunoscuta drept seria „Europa”.

Bancnota de 50 EUR este cea mai utilizata dintre toate cupiurile euro, reprezentând 45% din totalul bancnotelor aflate în circulatie.

Noua bancnota de 50 EUR include o fereastra-portret, element de siguranta inovator utilizat pentru prima data în cazul bancnotei de 20 EUR din seria „Europa”.

Atunci când bancnota este îndreptata spre o sursa de lumina, o fereastra transparenta din apropierea marginii superioare a hologramei reda portretul Europei, personaj din mitologia greaca, vizibil pe ambele fete ale bancnotei.

Acelasi portret apare si în filigran. Aversul bancnotei include un „numar verde-smarald”, respectiv un numar stralucitor care, la înclinarea bancnotei, îsi schimba culoarea din verde-smarald în albastru-închis si creeaza un efect luminos care se deplaseaza în sus si în jos.

Aceste elemente de siguranta faciliteaza verificarea autenticitatii noii bancnote de 50 EUR prin utilizarea metodei „atinge, priveste, înclina”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ