Didina Morariu

* doi tâlhari au dat buzna in casele a doua batrâne, au incercat sa intre peste o a treia localnica, iar intr-o alta casa au distrus mai multe bunuri * toate s-au intâmplat intr-o singura noapte si pe aceeasi strada din catunul Dobreana, comuna Filipeni

Doua batrâne au trecut prin clipe de cosmar dupa ce doi indivizi, inarmati cu un cutit, au intrat in casele lor si prin violenta le-au furat banii. Infractorii au profitat de faptul ca erau singure acasa si ca locuintele din catunul Dobreana sunt la distanta unele de altele. Elisaveta Maxim, in vârsta de 78 de ani, a fost batuta si amenintata cu moartea pentru câteva sute de lei.

 

Infractorii au stiut ca fiul ei, care locuieste in aceeasi curte cu ea, este plecat de acasa si au venit in puterea noptii in curtea ei. „Am auzit zgomot intr-o magazie si am iesit afara sa vad ce e, dar ei erau deja pe prispa. A venit unul fuga la mine, mi-a pus mâna in gât, m-a trântit, mi-a dat cu pumnii in cap si m-a strâns de gât, iar celalalt a venit cu un cutit si mi-a zis sa scot banii. I-a gasit si i-a luat pe toti. Mi-au zis ca ma omoara daca ies de acolo. Au oprit si curentul ca sa nu aprind becul”, isi aminteste batrâna. Au furat si un monitor de calculator din locuinta fiului, insa n-au luat si unitatea sau alte lucruri de valoare. Dupa acelasi scenariu s-au derulat lucrurile si in casa Mariei Olariu, care locuieste la câtiva zeci de metri mai in jos. Tâlharii i-au spart usa si i-au taiat cablul la telefon, ca sa nu sune dupa ajutor.

Elisaveta Maxim
Elisaveta Maxim

„Cum a intrat a inceput sa strige «Scoate banii. Da-mi doua milioane. Daca nu-i dai, am cutitul». Mi-a pus plapuma in cap, m-a imbrâncit si au luat portofelul in care aveau vreo 200 de lei, banii de impozit. De la mine s-a dus la vecina. La patru case au fost in noaptea aceea”, povesteste octogenara. La o alta localnica nu au reusit sa sparga usa si pentru ca femeia a apucat sa sune si sa alerteze vecinii, hotii au rupt-o la fuga. „S-au brâncit in usa si am aprins becul afara, dar ei l-au desfacut. Am sunat la fratele meu si la vecinul si când au vazut ca vecinul a iesit in drum cu lanterna si a aprins si becul au fugit. Dar la mine au mai fost de doua ori”, spunea Didina Morariu (71 ani), care locuieste singura de multi ani.

De la ea au mers intr-o alta casa in care nu sta nimeni si unde au distrus soba si multe alte bunuri, fara sa sustraga ceva. De când au auzit de aceste fapte, localnicii sunt mai atenti cu proprietatile lor. Cei mai instariti si-au pus camere de supraveghere, insa vârstnicii recunosc ca sunt lipsiti de aparare.

„Mie mi-a luat patru gaini, dar nu stiu cine a fost. Am auzit zgomot, am luat securea si am iesit afara, dar putea sa-mi dea si mie una in cap. Am strigat ca vine baiatul acum, dar el nu era aici, copii sunt plecati la casele lor, dar ce era sa zic si eu ca sa-l sperii”, spunea si Georgeta Grozavu. Cei mai tineri, care au gospodaria plina de animale, ies afara la orice zgomot, de teama sa nu fie calcati de hoti. Politistii fac cercetari pentru depistarea tâlharilor. (Geta P.)

Tâlharii de la Plopana au fost prinsi

O tâlharie similara s-a petrecut in urma cu doua saptamâni si in satul Straminoasa, comuna Plopana, asupra unei batrâne de 77 de ani. Doi barbati au intrat in casa ei, i-au pus plapuma pe fata si au amenintat ca o omoara daca nu le da banii. Au plecat in final cu 1.600 de lei, dar biata femeie s-a speriat ingrozitor si si-a chemat fiica sa locuiasca cu ea. Marti, politistii au efectuat mai multe perchezitii in comuna Izvoru Berheciului si au dus la audieri patru barbati cu vârste intre 18 si 58 de ani. In casele verificate oamenii legii au gasit si ridicat 20 de telefoane mobile, o lanterna, suma de peste 600 de lei si alte bunuri ce se banuieste ca provin din infractiuni. Unul dintre suspecti, de 26 de ani, a fost retinut pentru 24 de ore, sub acuzatia de tâlharie calificata si urmeaza sa fie prezentat procurorilor cu propunere de arestare preventiva, insa cercetarile vor continua pentru a se stabili intreaga activitate infractionala a celor vizati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ