Femeia, in vârsta de 86 de ani, care ar fi fost batuta de propria fiica si care la sfârsitul saptamânii trecute a fost transferata de la spitalul din Buhusi la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau, este atent monitorizata de medici.

„Pacienta a fost adusa in stare grava si in continuare este in stare foarte grava, având mai multe fracturi si un traumatism cranio-cerebral. Ea va ramâne sub supraveghere medicala”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau.

Batrâna este din comuna Gârleni, iar in localitate vecinii stiu de problemele dintre ea si fiica ei, in vârsta de 62 de ani, cunoscuta cu afectiuni psihice si care deseori devine violenta si isi varsa furia pe cea care i-a dat viata.

PUBLICITATE

Niciodata batrâna nu a depus plângere la politie si dupa fiecare mare scandal politistii au dus-o pe fiica la Psihiatrie, unde statea internata o perioada, dupa care se intorcea acasa. „De câte ori bea si nu ia tratamentul devine violenta. Acum, când a batut-o pe batrâna, am intervenit eu, dar daca nu era baiatul meu imi crapa si mie capul.

Când a venit salvarea, batrâna a refuzat sa se duca la spital, dar a doua zi dimineata a venit iar ambulanta si s-a dus”, spunea un vecin. Localnicii se feresc sa vorbeasca pentru ca le este teama sa nu fie si ei agresati.

„Traieste greu tare cu ea acolo. Ne este frica si noua. Daca spui ceva iti da in cap pe strada, ca are probleme medicale. Ea ar trebui internata undeva”, spune un batrân din sat. Si de aceasta data politistii s-au autosesizat si au intocmit dosar penal, iar in prezent fac cercetari pentru a stabili imprejurarile exacte in care s-a produs agresiunea.

Din pacate astfel de acte de violenta din partea celor cu probleme psihice asupra membrilor familiei sunt tot mai frecvente. In lipsa unor unitati medicale, in care sa fie internati pe termen lung si tratati pentru boala de care sufera, ei sunt trimisi acasa cu medicatie. De cele mai multe ori tratamentul nu este urmat si din acest motiv apar astfel de cazuri de agresiune.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ