Dupa opt ore, pompierii inca mai actionau la fata locului/Foto: Geta Panaite

Un incendiu de proportii s-a produs ieri dimineata, in satul Cucuieti, din comuna Solont. Focul s-a pornit de la locuinta unei batrâne de 86 de ani. Femeia era pe moarte iar de câteva zile rudele ii tineau lumânarea aprinsa.

Pe timpul noptii a ramas sa fie supravegheata de fiica ei si de sot si nu se stie cum, dar la ora 4.00 casa era cuprinsa de flacari. Fata si batrânul au reusit sa iasa din imobil, insa batrâna, care nici nu se mai putea deplasa, a ramas in capcana de foc.

Vecinii s-au alertat imediat si au sarit cu galetile cu apa, insa incendiul s-a extins cu repeziciune nu doar la anexele din curte ci si la gospodaria vecina. Oamenii povestesc socati cum biata femeie tipa sa fie salvata din incendiu.

PUBLICITATE

„Striga de acolo din casa in flacari «valeu, valeu». O s-o am pe constiinta pâna o sa mor eu. Era bolnava. I-a tinut sotia lumânarile ca moare si uite ce s-a intâmplat. Eu am incercat sa intru dupa ea pâna la grinda, dar erau flacari mari si nu se mai putea face nimic”, povestea Toader Adam, fratele victimei.

„Ieri i-am tinut lumânarile, ca tragea sa moara, dar seara am plecat acasa si am lasat-o cu fiica ei si cumnatul. Spre dimineata ne-au anuntat ca este foc. Ce era aici, tot ardea. Si la ei si la vecini. Au ars si vitei si calul. Flacarile erau de câtiva metri”, spunea si Elena Adam, cumnata.

La fata locului au fost chemate mai multe echipaje de pompieri care au reusit sa stinga incendiul abia dupa sase ore, insa interventia nu se incheiase nici ieri la prânz pentru ca inca mai erau locuri unde fumega.

La lumina zilei dezastrul putea fi estimat mult mai bine. Cele doua gospodarii erau facute scrum. Nicio cladire nu a ramas in picioare si toata agoniseala oamenilor era cenusa. „Ne-a ars tot. Noi aveam o casa batrâneasca in care depozitam tot ce aveam. Ne-au murit animalele, pasarile, aveam acolo cereale, chiar si hainele de iarna, foarte multe scule scumpe, tot. Am salvat doar un porc. In rest, nimic”, spunea si Daniela Chifoi, proprietara gospodariei la care s-a extins focul. Oamenii din sat spun ca locuinta nu mai avea curent electric, pentru ca instalatia era veche si nu mai functiona.

„Am fost solicitati sa intervenim la un incendiu care se manifesta la doua case de locuit si anexe, in total 350 de mp. In urma interventiei a fost descoperita si o victima, o batrâna, care nu a reusit sa se salveze. Cauza probabila a incendiului este flacara, foc deschis in spatii inchise”.
cpt. Alexandru Balica, ofiter relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ