Un român bănuit de comiterea infracțiunii de omor a fost depistat, reținut și arestat în Franța și a ajuns în custodia Poliției Române, informează ProTV.

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, era căutat din luna martie de autoritățile române.

El a fost dat în urmărire internațională după ce, pe 9 martie 2020, a împușcat în cap un tânăr din Bacău.

În urma cooperării internaționale dintre Poliția Română și autoritățile franceze, bărbatul a fost adus în țară, pentru continuarea cercetărilor în cadrul dosarului penal de omor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Presupusul criminal, de 46 de ani, este un cunoscut luptător de K1, care a activat și în Legiunea Franceză, fiind considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din România.

Mobilul crimei a fost, se pare, o țeapă într-o afacere informatică pe care victima i-a tras-o fostului luptător în Legiunea Străină.

Pe 9 martie, în jurul orei 21.00, autoritățile au fost anunțate prin apelul de urgență 112 că, într-un bloc de pe strada Alecu Russo, au fost auzite mai multe împușcături, urmate de urlete disperate. Ajunși de urgență la fața locului, polițiștii au constatat că, la scara B din blocul 47, se afla un corp neînsuflețit al unui tânăr care prezenta semne evidente de rănire prin împușcare.

Tânărul de 22 de ani care a fost ucis era cunoscut pentru abilitățile sale în domeniul online, fiind condamnat pentru fraude informatice dupa ce ar fi păgubit mai multe persoane cu suma de 100.000 de euro.

 PUBLICITATE