In ultima perioada, mai multi tineri, din comuna Sascut, unii dintre ei minori, au dat spargeri dupa spargeri in localitate. Autoturismele lasate in fata casei, neasigurate, au fost primele „atacate” de hoti. Intr-o singura noapte au furat din patru masini acumulatorii auto si tot ce au mai gasit prin ele.

Din alte doua autoturisme au sustras 700 de euro si bunuri in valoare de 600 de lei, iar dintr-o locuinta au luat unelte electrice, ce valorau 3.000 de lei, pe care le-au vândut si au impartit banii. Prejudiciul a fost recuperat aproape in totalitate iar trei dintre suspecti au fost retinuti pentru furt calificat si vor fi prezentati procurorilor cu propunere de arestare.

Sfaturi de la politisti

Pentru ca in numai câteva nopti, intr-o comuna s-au spart atâtea masini, politistii revin cu sfaturi pentru cei care nu-si asigura bunurile:
– sa contacteze firmele specializate în vederea instalarii sistemelor de alarmare si antifurt în autoturisme care, odata activate, descurajeaza infractorii
– sa asigure autoturismele prin încuierea usilor. Sa foloseasca un sistem de blocare al usilor cu chei neconvenţionale
– sa nu lase la vedere în interiorul autoturismului obiecte de valoare care stârnesc interesul hoţilor, respectiv bani, genţi de voiaj, posete, borsete, genţi tip “diplomat”, aparatura electronica, acte personale, pentru ca ii atrag pe infractori.
– sa-si parcheze autoturismele în locuri iluminate, în parcari pazite sau garaje, în acele locuri în care pot fi observate în permanenţa de catre proprietari.

PUBLICITATE

27 de masini, sparte intr-un an

In anul 2012, in comunele din judetul Bacau s-au inregistrat 27 de furturi din autoturisme, in scadere cu aproape 7 procente fata de anul anterior. Multe au fost in orase, 169 de cazuri si majoritatea sunt sparte pentru ca proprietarii lasa la vedere diverse bunuri care atrag atentia hotilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ