Efectul „Colectiv”, o mai mare responsabilitate, mai multa precautie sau toate la un loc au stat la baza unei decizii ferme luate de conducerea Casei de Cultura „Vasile Alecsandri” Bacau: balurile bobocilor programate sa se desfasoare in aceasta institutie au fost amânate.

„Sa se inteleaga de la inceput. Casa de Cultura nu e inchisa, ci pur si simplu am decis sa nu mai organizam, deocamdata, niciun spectacol. In contextul actual din tara, urmare a nefericitului eveniment din Capitala, am cerut un recontrol de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta pe tot ce inseamna avize psi – prevenire si stingere a incendiilor.

Controlul a avut loc si au aparut niste inadvertente in contextul intregii cladiri, dar nu si la nivel de sala mare si scena. Iar avizul se da pe intreaga unitate, asa ca, pentru siguranta, pentru a evita absolut orice eveniment nedorit, am decis sa amânam aceste baluri”, a declarat Gheorghe Huluta, directorul Casa de Cultura Bacau

PUBLICITATE

El a explicat ca niciodata nu s-a pus problema ca in interiorul cladirii sa existe vreun risc pentru spectatori, personal sau cei care evolueaza pe scena.

Sunt asigurate stingatoare, usi de evacuare, exista chiar o cortina de fier la nivelul scenei, care in caz de incendiu ar izola efectiv spatiul (cortina de care putini stiu), sunt circuite functionale, sala nu are in interior materiale inflamabile, dar au aparut situatii neprevazute la nivelul unor anexe.

„Insa toate problemele sunt rezolvabile. Speram ca intr-o luna sa le refacem si sa obtinem noua autorizatie”, a mai spus Huluta.

In acest context au fost amânate (pentru luna ianuarie a anului viitor), deocamdata, balurile bobocilor de la Colegiul Tehnic „N.V.Karpen” (programat pentru joi, 12 noiembrie) si de la Colegiul „Henri Coanda” (din 13 noiembrie), dar si cele de la Economic si Pedagogic (anuntate pentru saptamâna viitoare). Cladirea Casei de Cultura Bacau a fost ridicata in 1965.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ