Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Diabetului, care este marcata in fiecare an pe 14 noiembrie, a fost evidentiata si in Bacau la initiativa Lions Club Moldova.

Manifestarea a avut loc pe platoul din Piata Tricolorului si a reunit, alaturi de organizatori, elevi din mai multe scoli bacauane si a avut ca punct culminant lansarea de baloane albastre – albastrul fiind culoarea celor care lupta pentru combatearea diabetului si pentru scaderea numarului persoanelor afectate de diabet.

Cei mai talentati elevi ai Scolii „Spiru Haret” au organizat, pe platou, o miniexpozitie de desene dedicate acestui eveniment si care au fost jurizate de reprezentantii Lions Club Moldova pentru ca cele mai reusite sa fie premiate.

PUBLICITATE

In România, diabetul afecteaza peste 1,5 milioane de oameni, fiind tara cu cei mai multi oameni afectati de aceasta boala.

Ziua Mondiala a Diabetului este celebrata in fiecare an pe 14 noiembrie, data semnificând ziua de nastere a lui Frederick Grant Banting, unul dintre descoperitorii insulinei. Campania din 2014 este in al saselea an, axata pe alimentatia sanatoast, pentru prevenirea diabetului.

Federatia Mondiala a Diabetului si Organizatia Mondiala a Sanatatii considera ca educatia si programele de prevenire pe termen lung vor economisi foarte multi bani, dar vor aduce si o imbunatatire a calitatii vietii persoanelor cu diabet si a celor cu risc inalt in acest sens. Numarul bolnavilor cu diabet este in crestere, datorita unui stil de viata nesanatos, diabetul de tip 2, care altadata se intâlnea doar la adulti, incepe sa apara din ce in ce mai mult la adolescenti si la tineri.

„Diabetul nu este o boala. Este un alt mod de a trai. Noi organizam, in acest sens, si o tabara annuala de copii cu diabet, unde invatam copiii sa gâdeasca altfel. Iar cu sprijinul Directiei de Sanatate Publica organizam, tot anual, sesiuni de analize gratuite pentru oameni vârstnici care sufera de diabet sau pentru prevenirea diabetului.”
George Braescu, presedintele in exercitiu al Lions Club Moldova


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ