Restantele bancare ale bacauanilor au crescut din nou, in prima luna a anului 2016, dupa de in decembrie au atins, in scadere continua, nivelul lunii mai 2010, cel mai scazut nivel dupa recordul în crestere atins în septembrie 2013, când ajunsesera la peste 579 de milioane de lei.

La final de ianuarie, restantele au ajuns la aproape 258 de milioane de lei, în crestere cu aproape 14 milioane fata de luna precedenta. Bacauanii aveau, însa, si la final de ianuarie, mai multi bani în bancile comerciale, comparativ cu doar o luna înainte, iar nivelul atins de economii este cel mai mare din toate timpurile, de aproape 8,855 de miliarde de lei.

Si volumul creditelor a fost in crestere – conform raportului facut public de Banca Nationala a României -, cu aproape zece milioane de lei. Creditele contractate au fost de aproape 3,68 de miliarde de lei în ianuarie. Bacauanii au solicitat bancilor credite în lei de peste 2,2 miliarde de lei (în crestere), iar în valuta la echivalentul a 1,43 de miliarde de lei (în scadere). Creditele restante ramân, în continuare, mult mai mici decât economiile, dar de 6,84 de ori mai mari decât cele din luna octombrie 2008 (adica fata de începutul crizei economice), când au ajuns la numai 37,7 milioane de lei. Este de înteles ca rezidentii au cel mai mare volum de credite, de peste 1,43 de miliarde de lei, pe când nerezidentii stau la peste 716 milioane de lei.

Valoarea creditelor de consum a ajuns la aproape 314 de milioane de lei (in scadere), iar a creditelor pentru locuinte la peste 451 de milioane de lei (tot in scadere).

În Regiunea Nord-Est, ponderea restantelor în total credite acordate bacauanilor a crescut usor fata de luna decembrie, dar ramâne cea mai scazuta între celelalte judete, de numai 7,08%, sub nivelul regional de 9,72%. Judetul Botosani ocupa pozitia a doua la acest capitol, cu 8,62%. Ponderea cea mai mare o au restantele înregistrate în judetul Vaslui (16,57%), dar în volum cele mai mari restante ramân cele din judetul Iasi, de peste 713 milioane de lei, însa si volumul creditelor este cel mai mare în Iasi, de aproape 7,6 miliarde de lei. Valorile, în volum, pentru judetul Bacau sunt aproape la jumatatea celor din Iasi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ