Directorul Aeroportului International Iasi, Marius Badea, sustine ca, din punct de vedere al traficului, Iasiul a reusit sa ajunga din urma Bacaul si ca intentioneaza sa-l depaseasca. Declaratia lui a aparut in mass-media locala.

Marius Badea s-a referit la luna octombrie, in care numarul pasagerilor a ajuns la 22.000. “E prima data când se intâmpla asta”, a afirmat directorul, adaugând ca aceasta crestere s-a facut prin preluarea calatorilor care decolau de pe Aeroportul International “George Enescu” Bacau.

Cauzele ar fi campania de promovare desfasurata de Aeroportul Iasi in Regiunea Nord-Est si preferinta pasagerilor pentru cursele de linie, in detrimentul celor low-cost.

Oana Chelaru, directorul Aeroportului Bacau, afirma ca nu exista acest pericol si ca cei mai multi pasageri sunt cetateni români care muncesc in strainatate si care nu aleg cursele de linie.

“Sa fim seriosi! Cei care muncesc in Italia sau in Anglia ca sa-si intretina familia si, poate, ca sa-si cumpere o locuinta nu sunt dispusi sa-si cheltuiasca banii pe bilete scumpe.” Ea este convinsa ca este vorba de o crestere circumstantiala.

“Nu au luat calatori de la noi. Sunt pasageri din Iasi sau din imprejurimi!”

Si Lucian Sion, director tehnic al Aeroportului International Bacau, este convins ca Iasiul nu reprezinta un pericol din punct de vedere concurential: “Punctual, intr-o anumita luna, e posibil sa ne ajunga din urma, dar eu va spun cu precizie ca la sfârsitul anului, când vom trage linie, vom fi deasupra lor. Noi vom avea 310.000 de calatori, iar ei nu stiu daca vor atinge 250.000.”

Ciudat este ca Tarom va anula, in luna decembrie, cursele spre Roma, Torino, Bologna si Londra cu plecare din Iasi. Motivele ar fi, sustine seful aeroportului iesean, incasarile mici din perioada sarbatorilor.

In Bacau, e invers: “In perioada sarbatorilor de iarna numarul pasagerilor va creste, prin urmare vom avea un bilant multumitor la sfârsit de an”, afirma Oana Chelaru.