in România, numai trei-patru orase mai organizeaza astfel de manifestari

Lumea de poveste a vânatorilor si pescarilor a imbracat, pentru trei zile, in Bacau, haine promotionale si s-a oferit spre vizitare la cea de a cincea editie a manifestarii „Expo Vânatoare si Pescuit”, organizata la Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov” in perioada 8 – 10 mai. In acest an, expozitia a capatat si un caracter international, prin prezenta unor firme din Ungaria (Decoratex, Murray Gallery si Terep Action) si din Polonia (Hanzel S.C.).

In România, expozitia oragizata in Bacau are si un tot mai accentuat caracter regional, pentru ca doar trei sau patru orase mari mai organizeaza asemenea manifestari.

PUBLICITATE

Atuurile organizatorilor bacauani sunt in crestere, participantii apreiciind deschis atât tarifele pentru inchirierea standurilor, cât si conditiile oferite expozantilor.

„Bacaul – spune directorul Centrului de Afaceri si Expozitional, Corneliu Pricope – si-a pastrat 90% dintre clientii de la prima editie a expozitiei, ceea ce inseamna ca ei au fost multumiti de organizatori, de dotarile facute. Noi ne propunem de la an la an cresterea numarului de firme participante. Acum nici contextul economic nu est chiar favorabil si, in plus, produsele aduse la o astfel de expozitie sunt destul de scumpe, facute pentru clientii cu bani.

Dar, vrem sa ne mentinem pe piata, pentru ca in vremuri de criza financiara, de recesiune economica, important e sa existi, sa organizezi, sa atragi mediul economic local si din alte zone.”

O firma din Timisoara se aboneaza la expozitia din Bacau

t2Sergiu Dangulea, general manager al firmei Optic Shop, din Timisoara, spune ca a ales Bacaul fara nicio ezitare si a venit la expozitie cu echipamente optice de vânatoare de inalta clasa. „O expozitie similara de la Cluj-Napoca – a precizat managerul timisorean – a fost anulata, iar la Bucuresti am gasit conditii care ne-au nemultumit total.

In Bacau e altfel, sunt alte conditii, alt tarif. Sigur vom veni si la anul”. Opticshop aduce, din import, circa opt-zece marci de echipamente optice pentru vânatoare, cele mai cunoscute fiind Yukon, Pulsar, Steiner, Bresser, binocluri, lunete terestre, lunete de arma si, foarte important, lunete night-vision (echipamente de vedere pe timp de noapte (de generatia 1, generatia 2 si 2 Plus), dar si echipamente termo-vision (camere cu termoviziune pentru observarea pe timp de noapte pâna la 1,5 km). Echipamente din ultimele doua categorii sunt si cele mai sofisticate si cele mai scumpe. Sunt fabricate in Belarus sau in Marea Britanie ori in SUA.

Un brand bacauan: pastravul afumat

Expo Vânatoare si Pescuit este un targ in care pasionatii domeniului gasesc cam tot echipamentul de care au nevoie. Arme de vânatoare, scule pentru pescuitul sportiv, obiecte de imbracaminte, accesorii. Nu puteau lipsi, insa, nici preparatele din peste sau vânat, dintre care cele pregatite exclusiv din pastrav sunt aparte.

t3

Familia Palistan, de pe Valea Muntelui, nu a ratat nicio editie a expozitiilor din Bacau. In acest an a venit cu produse Mihai Robert Palistan. A adus pastrav afumat, zacusca de pastrav, cârnati de pastrav, pastrav in cetina de brad (afumat sau proaspat) si pate de pastrav. „Sunt produse traditionale, preparate dupa retete originale. Noi lucram numai cu pastrav, pentru care am devenit deja cuoscuti si asa vrem sa ramânem. Cea mai complexa reteta este aceea pentru cârnatii de pastrav.

Pentru ca trebuie mai intâi sa dam jos carnea de pe el, sa alegem oasele, apoi sa amestecam carnea si condimentele. Odata facuti, cârnatii se pun la macerat si la afumat. Acest fel de cârnati nu pot fi gasiti decât la noi. Sunt specialitatea casei.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ