Comisariatul județean Bacău pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) derulează, până pe 30 martie, inclusiv, acțiuni dedicat Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, sărbătorită în fiecare an pe 15 martie.

„Chiar pe 15 martie – ne-a informat comisarul șef adjunct al CJPC, Adrian Roșca -, comisarii noștri au descins în cele mai importante locuri din municipiul Bacău. Au fost în gară, în autogări și la aeroport, în școli, în universități, la mall și în parcuri, pentru a se afla în mijlocul cetățenilor pentru a împărți pliante și pentru a vorbi cu ei, pentru a le afla părerile în legătura cu modul în care le sunt respectate drepturile în calitate de consumatori și ce se poate face pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai des. Consumatorii au putut afla cum să facă online cumpărături din Uniunea Europeană (UE), cum să călătorească în UE cu avionul, cum să folosească pachetele de servicii de călătorie și cum să închirieze o mașină în UE”.

Pe 19 martie, un reprezentant al Comisariatului va participa la o „oră deschisă” la Colegiul Tehnic de Comunicații „N. V. Karpen”, pentru informarea și educarea elevilor în calitatea lor de consumatori.
De asemenea, pe 30 martie va avea loc la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Bacău etapa locală a concursului național „Alege! Este dreptul tău”.

La nivel național, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Pîrvu, a prezentat ziariștilor inițiativele legislative pe care le-a conceput sau sprijinit Autoritatea în ultimul an și care este situația directivelor europene aflate pe masa Consiliului Uniunii în perioada în care România exercită Președinția rotativă. Doua dintre aceste directive se află deja în faza votului final. De asemenea, au fost subliniate câteva dintre cele mai importante realizări ale ANPC din 2018 și de la începutul anului 2019.

Alte articole