* in judet, au fost confirmate 15 cazuri de gripa, iar unul dintre bolnavi a decedat * niciunul nu era vaccinat antigripal

Ministerul Sanatatii a trimis in judetul Bacau, pentru sezonul rece 2014 – 2015, un numar de 13.690 de doze de vaccin antigripal, desi s-au facut solicitari pentru circa 61.000 de doze, si a fost distribuit la medicii de familie, spitale si institutii de ocrotire.

Campania de imunizare a inceput la finele lunii noiembrie si, potrivit celor de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau, pâna acum s-au vaccinat 12.602 bacauani.

„S-au vaccinat persoane cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrâni institutionalizati, personal medical, precum si gravide”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau. La momentul de fata, stocul de vaccin antigripal existent in depozitul DSP si la medicii de familie este de circa 1.000 de doze.

15 cazuri confirmate in judet

Cazurile de gripa sunt monitorizate de medicii din judet si in fiecare saptamâna probe prelevate de la bolnavii suspecti sunt trimise la Institutul Cantacuzino din Bucuresti si pâna acum s-au confirmat 15 imbolnaviri, fiind intregistrat si un deces in rândul acestora.

Este vorba despre o tânara de 28 de ani, din Gura Vaii, care a fost internata cu pneumonie si care a murit intr-un spital din Iasi. Nici ea, dar nici ceilalti bolnavi diagnosticati cu gripa nu se vaccinasera. Un clasament la nivel national arata faptul ca Bacaul se afla pe locul sapte, dupa numarul de cazuri confirmate, fruntase fiind judetele Constanta si Iasi si municipiul Bucuresti.

Alte articole