Municipiul Bacau a ramas fara apa dupa ce conducta care alimenta orasul s-a spart azi-noapte.

Conform unui comunicat al Companiei Regionale de Apa, luni seara, in jurul orei 21.30, s-a produs o avarie la conducta de transport apa din Barajul Valea Uzului, in satul Barati, care a condus la intreruperea furnizarii apei potabile din Statia de Tratare Barati.Incepand cu data de 16.08.2016, programul de furnizare a apei potabile in Municipiul Bacau, va fi restrictionat pana la remedierea avariei.

avaraia2

Se preconizeaza ca furnizarea apei va fi reluata cel mai devreme in cursul noptii.

avaria-3

Bacauanii au inceput sa se adune la putinele izvoare din oras pentru a se aproviziona cu apa. Magazinele au fost, deasemenea, luate cu asalt, apa imbuteliata fiind la mare cautare.

Primarul Bacaului, Cosmin Necula, spune ca nu s-a depistat exact locul in care conducta s-a spart si inca se mai cauta. Mai multe curti din Barati au fost, insa, inundate.

UPDATE: S-a descoperit spartura

Angajatii Companiei de Apa au descoperit sursa sparturii care a dus la sistarea apei potabile in tot orasul inca de azi noapte. Este vorba de un racord al conductei principale care alimenteaza 70 la suta din oras.
Aceasta a cedat.

14066485_1063200550437998_5837130940965631876_o

„A inceput inlocuirea racordului, iar de la ora 15 am primit promisiunea ca se va incheia lucrarea si va incepe o debitare controlata, urmând ca pâna mâine dupa-amiaza sa revenim la un flux normal”, a declarat primarul Cosmin Necula.

Pentru a veni în întâmpinarea dificultăţilor cu care se confruntă băcăuanii în privinţa alimentării cu apă, astăzi, începând cu ora 13:00, vor fi disponibile cisterne cu apă nepotabilă, în următoarele locaţii:
– o cisternă 8 tone în zona Narcisa – Potcoava
– o cisternă 3 tone în zona Aprodu Purice (capăt linia 22)
– o cisternă 3 tone în zona Piaţa Mare (Vivariu)
– o cisternă 3 tone în zona Piaţa Sud

Primarul Cosmin Necula

UPDATE

Ca urmare a avariei aparute in data de 15.08.2016, in jurul orei 21.30, la conducta de aductiune apa de la Valea Uzului, in zona localitatii Margineni, in perioada 16-17.08.2016 se va intrerupe furnizarea apei potabile din aceasta sursa. In aceasta situatie programul de furnizare a apei potabile in mun. Bacau si com. Margineni, va fi restrictionat ca debit si presiune (reduse), functie de consumurile inregistrate si stocurile de apa acumulate.
Este posibil ca la reluarea programului de furnizare a apei, in anumite zone ale mun. Bacau, sa apara fenomenul de turbiditate (apa murdara).

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE