Nu avem doar cei mai pregatiti pompieri din tara ci si cei mai pregatiti elevi atunci când vine vorba de protectia civila. Timp de patru zile, in municipiul Bacau se va desfasura, in premiera, faza nationala a Concursului de protectie civila „Cu viata mea apar viata”.

La competitie vor participa 30 de echipaje formate din elevi de gimnaziu si de liceu din 26 de judete ale tarii. Judetul Bacau este reprezentat de doua echipaje de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinesti, câstigatoarele fazei regionale a competitiei.

In cadrul fazei nationale a acestui concurs se va desfasura si Olimpiada jocurilor de vara, care va include activitati creativ-recreative. Coordonatorii concursului sunt Ministerul Educatiei Nationale si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, iar faza nationala este organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Palatul Copiilor Bacau si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Maior Constantin Ene” al judetului Bacau.

„Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc joi, 12 septembrie, ora 9.00, în fata Palatului Administrativ din Bacau, si va fi urmata de o defilare a echipajelor participante”, a spus Camelia Râncu, inspector scolar in cadrul ISJ Bacau. Cea mai grea zi va fi cea de vineri când vor avea loc probele practice. Competitia se incheie sâmbata cu festivitatea de premiere.PUBLICITATE