Vârsta medie la casatorie în anul 2014, in judetul Bacau, a fost de 32,1 ani la barbati si de 28,3 ani la femei, fata de 30,6 ani la barbati in anul 2010 si de 27 la femei. Decalajul între vârsta medie a sotilor a fost, anul trecut – conform datelor facute publice de Directia Judeteana de Statistica -, de 3,8 ani, sensibil egal cu cel din 2010, de 3,6 ani.

Vârsta medie la casatorie a crescut constant in perioada 2010 – 2014. În cazul primei casatorii, vârsta medie la barbati a fost, tot in 2014, de 29,8 ani, cu 3,4 ani mai mare decât vârsta medie a femeilor aflate la prima lor casatorie. In anul 2010 aceasta era de 28,6 ani la barbati si de 25,3 ani la femei.

Vârsta medie la casatorie, cât si la prima casatorie, au crescut în ultimii 5 ani, astfel încât se mentine tendinta de deplasare a acestor indicatori spre limite de vârsta mai înaintata. In cele mai multe casatorii incheiate anul trecut, sotul a fost mai in vârsta, dar pâna la 30 de ani multe cupluri nu au mai tinut cont de acest raport de vârsta, in foarte multe cazuri sotia fiind cu unul-trei ani mai mare.

PUBLICITATE

La casatoriile incheiate pâna la 20 de ani, acest raport de vâsta este cel mai dezechilibrat. In 288 de cazuri sotiile au fost mai in vârsta, pe când doar in 18 casatorii sotii aveau mai multi ani decât sotiile lor. Numarul de casatorii a scazut odata cu inaintarea in vârsta, doar 97 de casatorii fiind inregistrate la persoane de peste 60 de ani.

Dupa nivelul de instruire a sotilor, cele mai multe casatorii sunt intre persoane care au doar maxim studii liceale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ