Toata lumea spera ca, macar de Revelion, sa ninga

Bacauanii, ca toti românii de altfel, calatoresc in acest an mai mult pentru a petrece Revelionul 2016. Ei au preferat si destinatiile externe, dar mai ales pe cele din tara, un motiv important fiind evenimentele care au avut loc, in toamna, mai ales in Franta. Agentii de turism si proprietarii sau administratorii de restaurante si pensiuni se declara multumiti.

„In acest an, din ultimii prin care am trecut, cu revelionul stam cel mai bine – ne-a declarat directorul general al Agentiei Inter-Tour Bacau, Dumitru Nanescu. Evenimentele din Franta i-au determinat pe oameni sa aleaga sa petreaca Revelionul acasa, in România. Am vândut destul de bine revelioane in special in zonele Prahova si Vatra Dornei. In plus, agentia noastra are toate autocarele inchiriate in perioada Sarbatorilor de iarna, chiar pâna pe 20 ianuarie”.

Aflat, recent, in Bacau, pentru lansarea ofertelor anului 2016, managerul operational al Agentiei de turism Christian Tour, Marius Berca, spunea insa ca agentia are destule grupuri de români care calatoresc in strainatate in perioada Sarbatorilor de iarna, care au mers deja pentru shoping la Budapesta, la Viena sau la Praga, pentru Craciun la Viena si la Praga, si vor fi de Revelion in Italia, la Napoli, pe Coasta de Azur, la Nisa, sau in Spania. „Din punctul nostru de vedere – preciza Marius Berca – turistii isi desfasoara vacanta planificata”.

PUBLICITATE

Revelionul de lânga casa

Pentru a fi chiar lânga casa, bacauanii au avut la dispozitie zeci de oferte pentru seara dintre ani. Putine unitati au fost inchise dupa controale al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU), iar anuntatul control al celor de la Antifrauda, de la Finante, nu pare sa sperie foarte tare pe cineva.

La Slanic Moldova, Vila Teleconstructia a lansat o oferta de revelion pentru patru zile (trei nopti), cu 2.000 de lei de persoana, in care intra doua cine festive, dar si servicii la piscina, la sauna, in salile de fitness si tenis de câmp. In plus, bauturile alcoolice si racoritoarele sunt nelimitate

„Nu am avut controale de la ISU, dar in Slanic au fost in toate localurile si au gasit numai nereguli care pot fi usor remediate – ne-a spus administratorul vilei, Mircea {ova. Antifrauda poate veni fara probleme, chiar ii asteptam. Nu avem nereguli. Pentru Revelion locurile s-au vândut cu doua luni inainte. Avem o oferta din 30 decembrie pâna pe 3 ianuarie inclusiv, cu ultra all inclusiv. Tot aici s-a petrecut si de Craciun, din 23 pâna in 27 decembrie, cu 1.200 de lei de persoana”.

In Bacau, la cunoscutul complex Green Park, si managerul Ghita Dospinescu spune ca nu sunt probleme cu Revelionul 2016. „Avem circa 250 de locuri si sunt aproape toate ocupate – a precizat managerul. Un menu costa 400 de lei de persoana in localul de jos si 300 de lei in restaurantul de sus.

Ca la revelion, in acea noapte vor veni formatii folclorice, pentru a arata obiceiurile de Anul Nou la români Va fi muzica buna, cu trupele Heaven si Los Animos si cu Mioara Velicu, dar si cu taraful Aurel Tanase si DJ Cip Events, iar meniul de revelion este specific unei sarbatori de acest fel, un mediu traditional. Totul este preparat proaspat, in bucataria noastra. Nu vom folosi, la interior artificii, dar in spatiul liber este posibil. Restaurantul nostru inca nu a fost vizat de vreun control al ISU, dupa evenimentele din Capitala, dar ne asteptam oricând. Insa, nu avem probleme. Se aude si de un control de la Antifrauda, dar vor fi bine-veniti”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ