Debuteaza, in Bacau, azi, Festivalul de Jazz, aflat la prima editie. Iubitorii acestui gen vor putea asista la cel putin doua concerte cu artisti de renume mondial, Kenny Garrett (vineri) si Al di Meola (sâmbata).

Pentru participarea la aceste concerte, organizatorii au anuntat ca pretul biletelor variaza intre 15 si 75 de lei, in functie de locul ocupat in sala.

Numai ca, desi e finantat de la bugetul local cu 160.000 de lei, doar o parte dintre bacauani vor participa gratis la evenimente. Este vorba de consilierii locali, 21 la numar, care au primit câte o invitatie gratis, desi, judecând dupa declaratiile lor de avere, si-ar permite sa cumpere macar un bilet cu pret de vânzare mediu.

PUBLICITATE

„Am fost sunat sa-mi ridic biletul de la primarie. Este vorba de o invitatie. Nu ma voi duce sa o iau, consider ca nu ar trebui sa fie asa, noi sa beneficiem de gratuitate. Pâna acum, nu am ridicat nici o astfel de invitatie”, a declarat consilierul UNPR, Cristi Manolache.

Informatia ca alesii locali vor beneficia de gratuitate este confirmata si de consilierul PNL Ilie Birzu. „Din ce stiu, fiecare consilier va primi o invitatie. Conducerea teatrului a decis asa. Am inteles ca sala nu este plina la toate evenimentele”, a spus acesta.

Daca primii doi consilieri au aflat de vestea buna, Gheorghe Huluta, consilier UNPR sustine ca nu stie nimic de o astfel de invitatie, dar oricum „nu mi se pare corect ca bacauanii, care au contribuit o data cu bani de la bugetul local, sa dea bani pe invitatii, iar noi sa le primim gratis”.

Reprezentantul Consiliului Local in Consiliul de administratie al teatrului, penelistul Neculai Nechita, are o alta perspectiva asupra subiectului. „Nu stiu nimic de invitatii, dar oricum, corect mi s-ar parea sa mearga toti consilierii, nu sa primeasca doar unii invitatii”. Asadar, egalitate doar intre consilieri, nu si cu populatia bacauana, din banii careia s-a dat deja contributia de 160.000 de lei.

Managerul Teatrului Bacovia, organizator al evenimentului, sustine ca „rugamintea mea a fost sa se dea o singura invitatie fiecarui consilier”, in timp ce adjunctul sau, Tiberiu Serban, arata ca „doar sponsorii de la Theaterstock au primit invitatii in primele rânduri (n.r. biletele lor ar valora, fiecare, 75 de lei), in timp ce consilierii au primit au locuri pe la mijlocul salii. La ambele concerte (n.r. cel de vineri si cel de sâmbata seara) s-au vândut circa 800 de bilete”.

Vineri si sâmbata seara au loc concerte la orele 19 si 21, iar duminica este programat un singur concert, de la ora 21 (SORIN ZLAT TRIO, cu invitat special saxofonistul Sorin Zlat SR).
Spectacolele vor avea loc la Teatrul de Vara ”Radu Beligan”, cu o capacitate de peste 1000 de locuri sau la Teatrul Municipal Bacovia”, cu o capacitate de câteva sute de locuri.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. ce sa spun, s-a trezit onestitatea in consilierii nostri, hoti versati dealtfel. ati inceput deja campania electorala, dragilor? sau sa luam declaratia voastra, cum ca nu va plac invitatiile gratuite, ca o gluma sa mai insenineze zilele astea ?

 2. Acea suma de 160000 de lei nu este din buzunarul consilierilor ci din banii contribuabililor, deci era bine ca toate biletele sa aibă un procent de reducere….dar,așa cum era de așteptat, unii cu invitații, alții cu bilet….

 3. La fiecare meci la letea .sala sportului platim. Bilet..10 lei sau 15 lei….noi..iar acolitii primarului vin cu invitatii fluturand in mana….cu aroganta iesita din comun…pai sa nu i luam la intrebari pe romaneste??? Culmea sunt si potenti financiar dar au invitatii ..rusine…nu mai dau nume ca nu merita sa le fac reclama

 4. Sodoma si Gomora au fost salvate!
  Stiti povestea cu Lot care a intampinat ingerul trimis cu vestea rea…
  Si tot il provoca pe acesta sa-l intrebe pe Dumnezeu, daca salveaza orasele….
  Macar de-ar fi 30 de credinciosi si raspunsul era: Da! Va iert!
  Dar daca ar fi 20, doar? Sau 10? Sau macar 5?
  Da ar fi zis Dumnezeu si 5 bine credinciosi daca ati avea va Crut Orasele!
  Si atunci au aparut cei cinci! Kenny Garrett Quintet!
  Mergeti sa-i vedeti! Va veti salva!

LĂSAȚI UN MESAJ