24 iulie 2024
ActualitateBacauanii platesc de doua ori, consilierii au invitatii gratuite

Bacauanii platesc de doua ori, consilierii au invitatii gratuite

Debuteaza, in Bacau, azi, Festivalul de Jazz, aflat la prima editie. Iubitorii acestui gen vor putea asista la cel putin doua concerte cu artisti de renume mondial, Kenny Garrett (vineri) si Al di Meola (sâmbata).

Pentru participarea la aceste concerte, organizatorii au anuntat ca pretul biletelor variaza intre 15 si 75 de lei, in functie de locul ocupat in sala.Numai ca, desi e finantat de la bugetul local cu 160.000 de lei, doar o parte dintre bacauani vor participa gratis la evenimente. Este vorba de consilierii locali, 21 la numar, care au primit câte o invitatie gratis, desi, judecând dupa declaratiile lor de avere, si-ar permite sa cumpere macar un bilet cu pret de vânzare mediu.

„Am fost sunat sa-mi ridic biletul de la primarie. Este vorba de o invitatie. Nu ma voi duce sa o iau, consider ca nu ar trebui sa fie asa, noi sa beneficiem de gratuitate. Pâna acum, nu am ridicat nici o astfel de invitatie”, a declarat consilierul UNPR, Cristi Manolache.

Informatia ca alesii locali vor beneficia de gratuitate este confirmata si de consilierul PNL Ilie Birzu. „Din ce stiu, fiecare consilier va primi o invitatie. Conducerea teatrului a decis asa. Am inteles ca sala nu este plina la toate evenimentele”, a spus acesta.

Daca primii doi consilieri au aflat de vestea buna, Gheorghe Huluta, consilier UNPR sustine ca nu stie nimic de o astfel de invitatie, dar oricum „nu mi se pare corect ca bacauanii, care au contribuit o data cu bani de la bugetul local, sa dea bani pe invitatii, iar noi sa le primim gratis”.

Reprezentantul Consiliului Local in Consiliul de administratie al teatrului, penelistul Neculai Nechita, are o alta perspectiva asupra subiectului. „Nu stiu nimic de invitatii, dar oricum, corect mi s-ar parea sa mearga toti consilierii, nu sa primeasca doar unii invitatii”. Asadar, egalitate doar intre consilieri, nu si cu populatia bacauana, din banii careia s-a dat deja contributia de 160.000 de lei.

Managerul Teatrului Bacovia, organizator al evenimentului, sustine ca „rugamintea mea a fost sa se dea o singura invitatie fiecarui consilier”, in timp ce adjunctul sau, Tiberiu Serban, arata ca „doar sponsorii de la Theaterstock au primit invitatii in primele rânduri (n.r. biletele lor ar valora, fiecare, 75 de lei), in timp ce consilierii au primit au locuri pe la mijlocul salii. La ambele concerte (n.r. cel de vineri si cel de sâmbata seara) s-au vândut circa 800 de bilete”.

Vineri si sâmbata seara au loc concerte la orele 19 si 21, iar duminica este programat un singur concert, de la ora 21 (SORIN ZLAT TRIO, cu invitat special saxofonistul Sorin Zlat SR).
Spectacolele vor avea loc la Teatrul de Vara ”Radu Beligan”, cu o capacitate de peste 1000 de locuri sau la Teatrul Municipal Bacovia”, cu o capacitate de câteva sute de locuri.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri