În județul Bacău erau disponibile, vineri după-amiază, 6.756 de locuri de vaccinare și doar 520 de persoane înscrise pe listele de așteptare.

Toți cei înscriși pe liste sunt la centrul de vaccinare de la Baza Aeriană, ceea ce ne face să credem că este vorba despre cadre militare. În celelalte centre de vaccinare din oraș, ca, dealtfel, și în celelalte centre din județ sunt sute de locuri disponibile și nici o persoană pe lista de așteptare.

De exemplu, la centrul de la fostul liceu Letea, unde este disponibil vaccinul Pfizer, sunt 789 de locuri disponibile, nici un doritor; la centrul de la Școala Ion Luca (vaccin Moderna), 111 locuri, zero doritori; la cele trei centre de vaccinare de la Centrul de Afaceri (vaccin Astra Zeneca) sunt disponibile 1.044 de locuri, 0 doritori.

La Moinești sunt 863 de locuri (Pfizer), la Comănești sunt 393 de locuri (Moderna), la Dărmănesti (Pfizer) sunt 459 de locuri, la Tg Ocna (Moderna) sunt 155 de locuri și nici o persoană pe listele de așteptare.

La Onești, unde se folosește numai Pfizer, sunt 861 de locuri la centrul de la Baza Sportivă iar la cele două centre de la Muzeul de Istorie sunt 792 de locuri, nici o persoană înscrisă pe liste.

DSP Bacău a anunțat că, până astăzi, în județ s-au vaccinat 83.378 de persoane. Conform datelor publicate de Direcția Județeană de Statistică pentru luna ianuarie 2021, județul are o populație de 735.576 de locuitori.

În zona Moldovei, în județele Botoșani, Suceava, Neamț și Vrancea nu există nici o persoană pe lista de așteptare.PUBLICITATE