Credinciosii ortodocsi care l-au avut in suflet si in memorie pe vrednicul de pomenire episcop Ioachim Mares, arhipastor al Eparhiei Husilor, au venit sa se roage la locul unde acesta asteapta a doua venire a Mântuitorului. Capela de la subsolul Catedralei “Inaltarea Domnului” s-a transformat sâmbata, 7 mai, intr-un loc de pelerinaj unde bacauanii au venit sa se intâneasca, pentru câteva ore, cu memoria inaltului ierarh, fiul al acestor meleaguri si pastor de suflete care a luminat cu vorbele sale calea spre credinta a enoriasilor Parohiei “Sf. Nicolae” din Bacau.

Lor li s-au alaturat un sobor de arhierei si preoti, in frunte cu IPS Teofan, mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Dupa ce ecourile cântarilor Sfintei Liturghii s-au risipit peste credinciosi, a venit momentul comemorarii celui care a fost, mai intâi, parintele Ioan Mares, mai apoi, cu voia Domnului, monahul si ierarhul Ioachim.

“Pastram vie in amintire imaginea episcopului Ioachim Mares, pastor misionar plin de zel si de jertfelnicie, si pomenim, in aceste momente de rugaciune si recunostinta, lucrarea bogata pe care indeplinit-o, cu timp si fara timp” a mentionat Preafericitul parinte patriarh Daniel in mesajul sau trimis cu aceasta ocazie. Cuvântul de aducere-aminte a fost rostit de catre IPS mitropolit Teofan, completat de PS episcop Corneliu, episcopul Husilor, si concluzionat de catre IPS Ioachim, arhiepiscopului Romanului si Bacaului.

PUBLICITATE

[wonderplugin_gallery id=”527″]

“Viata Preafintitului parinte Ioachim a fost o martuire si o marturisire a Invierii Domnului nostru Iisus Hristos” a spus IPS Teofan in cuvântul sau. Sub lumina calda a lumânarilor si cu ofrandele pascale in mâini, cei prezenti au cântat imnul Invierii celui care s-a asezat in somnul cel de veci “ca o piatra unghiulara la temelia acestei ctitorii bacauane”, dupa cum a subliniat, la final, IPS arhiepiscop Ioachim.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ