– datoriile au scazut cu peste 4,7 milioane de lei la finalul lunii septembrie

Restantele la returnarea creditelor bancare ale bacauanilor au scazut substantial în luna septembrie, cu peste 4,7 milioane de lei, dupa o scurta perioada de crestere a acestora. Se reia, astfel, un trend care a inceput, cu mici întreruperi, în septembrie 2013. În ianuarie, fata de decembrie 2014, scaderea volumului restantelor bancare a fost cu peste 95 milioane de lei.

Restantele au ajuns, astfel, la sfârsitul lunii septembrie – conform raportului facut public de Banca Nationala a României – la 330 de milioane de lei, în timp ce economiile în banci erau de aproape 8 miliarde de lei, în crestere usoara fata de luna august. În perioada ianuarie – iunie, scaderea restantelor a fost de aproape 16 milioane de lei.

PUBLICITATE

În schimb, creditele contractate erau de peste 3,9 miliarde de lei în septembrie, cu aproape 36 de milioane de lei fata de august.

Pentru comparatie, este de remarcat ca, fata de anul 2013, în 2014 economiile în banci au crescut cu
749 de milioane de lei, iar creditele au scazut cu 284 de milioane de lei. Conform situatiei de la începutul lunii octombrie, bacauanii au solicitat bancilor credite în lei de peste 2,45 miliarde de lei, iar în valuta la echivalentul a 1,46 de miliarde de lei.

Spre deosebire, valoarea economiilor a ajuns la aproape 8,20 de milioane de lei. Creditele restante ramân, în continuare, mult mai mici decât economiile, dar de 9 de ori mai mari decât cele din luna octombrie 2008 (adica fata de începutul crizei economice), când au ajuns la numai 37,7 milioane de lei.

În Regiunea Nord-Est, ponderea restantelor în total credite este cea mai scazuta în judetul Vaslui, de numai 6,84%, urmat de judetul Bacau, cu 8,56%.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ