Zeci de bacauani din tot judetul s-au indreptat, de „Ziua portilor deschise” din weekend-ul trecut spre cabinetele notariale.

Evenimentul, organizat la nivel national de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din România (UNNPR), in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din România (ANPCPPS – InfoCons), a avut ca scop principal educarea si informarea cetatenilor cu privire la serviciile notariale.

Astfel, cei interesati au putut fi consiliati gratuit de catre specialisti in privinta unor aspecte notariale. Printre primii sositi a fost Gheorghe Crihan, de 87 de ani, pensionar din Bacau. „Este foarte importanta pentru mine aceasta actiune, pentru ca noi, cei mai in vârsta, dar cred ca si ceilalti, avem nevoie de asemenea ajutoare.

PUBLICITATE

Eu am aflat despre acest lucru din ziarul «Desteptarea», sotia mea il cumparase si mi-a zis despre ce fac notarii. Am zis ca trebuie sa vin sa ma lamuresc, mai ales ca, in presa centrala, foarte rar apare câte un articol. Am cautat si pe internet si nu prea am gasit ceva legat de problema mea si iata ca aici, domnul notar Isache m-a lamurit, acum stiu ce trebuie sa fac”, a spus Gheorghe Crihan. Un alt client al notarilor bacauani a venit tocmai din judetul Vrancea, de la Focsani.

Daniel Stan era interesat de procedura achizitionarii unui autoturism de la un proprietar din judetul Neamt si a decis sa apeleze la un cabinet neutru, din alt judet, pentru a inlatura orice suspiciune care putea plana asupra tranzactiei.

„Cautam pe internet un cabinet notarial care sa ma consilieze in acest weekend si am gasit informatia despre «Ziua portilor deschise». Asa am ajuns aici”, a explicat tânarul. In general, cei care le-au calcat pragul notarilor weekend-ul trecut au venit cu probleme legate de intocmiri de acte notariale, valabilitatea unor procuri, incheierea de vânzari-cumparari de autoturisme, procedura de divort etc.

„Au fost multi bacauani si nu numai, interesati de serviciile noastre in aceasta actiune. Problemele puse in discutie nu ne-au depasit ca problematica, in schimb, din câte am observat, sunt multe cazuri, extrem de complexe, pe care nici justitia nu le-a putut rezolva pâna acum. Si nici nu cred ca le va rezolva in timp util”, a precizat Stefan Isache, presedintele Camerei Notarilor Publici Bacau.

Actiunea din weekend a mai oferit informatii gratuite si despre procedurile de succesiune, instrainare bunuri, dar mai ales privind atribuirea de terenuri conform Legii fondului funciar 18/1991, republicata, normativ blocat, din pacate, la nivelul intregii tari inca din 2011. Camera Notarilor Publici din Bacau este o organizatie profesionala arondata Curtii de Apel care, prin cei 105 membri, acorda servicii de specialitate locuitorilor din raza judetelor Bacau si Neamt.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ