@ Dupa meciul din Giulesti, suporterii stelisti au invadat centrul Bacaului. Ei sunt siguri ca peste o saptamana vor deschide sticlele de sampanie

Orasul lui George Bacovia si al lui…George Ogararu. Orasul lui Cristea, Lovin, Goian si Baciu. Bacaul si-a reconfirmat pasiunea pentru echipa care in 1986 castiga Cupa Campionilor Europeni. Aseara, centrul orasului s-a colorat in rosu si albastru, suporterii iesind pe strazi pentru a scanda numele echipei favorite. Sloganul “Oriunde-Steaua” a demonstrat ca si la Bacaul echipa lui Cosmin Olaroiu se simte ca acasa.
E 1-1. E 1-1 pentru Steaua. Nu o spune doar valoarea golului marcat in deplasare. O spun si claxoanele bacauanilor care au iesit in centru pentru a sarbatori acest egal al Stelei.
N-au trecut decat zece minute de la fluierul final al arbitrului german Strak. Refrenul “Stea-ua! Stea-ua” incepe sa se auda. Vine chiar de pe carosabil. Claxoane. Si faruri. Si suporteri iesiti pe jumatate din masini, fluturand steaguri si fulare. “Hai Steaua! Suntem in semifinale!”, striga cel mai entuziast dintre fanii ros-albastrilor. “Nu inca, nu inca. Noi am marcat mereu in deplasare, in timp ce voi nu prea ati dat goluri acasa”, murmura de pe trotuar un suporter rapidist, care prefera sa ramana incognito. Si bine face. Centrul orasului a fost monopolizat de suporterii Stelei. Prind viata si trotuarele.
Un grup incearca sa insufleteasca statuia lui Bacovia. In zadar steagul cade din mana poetului. Unul din membrii grupului il recupereaza si incepe sa-l fluture cu miscari largi. Totul in ritmul lui “Romania-Steaua, Europa-Steaua, oriunde- Steaua, campionii din Ghencea”. Se intorc masinile. Zgomotul creste.
O voce sau poate ca nu a fost decat un claxon: “Luam Cupa!”. De pe trotuar se aude celebrul “Maria” al trupei Scooter. Imnul Stelei. In cazul de fata, o sonerie pe telefonul mobil. Surpriza e maxima cand il auzi pe pustiul care raspunde la telefon: “Au avut bulan mare. Era sa-i intepe Buga pe final. Las” ca poate o fura in retur”. Nu sunt cuvinte de rapidist, e clar. Inseamna ca Bacaul nu inseamna pana la urma doar Steaua. Dar la fel de clar e ca rapidistii, dinamovistii si ceilalti sunt in minoritate aici.

Scris de Dan SionPUBLICITATE