FOTO: Ciocoiu Stefan

Trecerea de pietoni din zona Casei de Asigurări de Sănatate din Bacău, de pe strada 9 Mai, a fost blocata de mai mulți băcăuani care protesteaza față de avaria care a lăsat orașul fără apă rece de sâmbăta dimineața.

Inițial, oamenii s-au adunat în fața Primăriei, după ce s-au lansat chemări față de avaria petrecuta la Dărmănești, la 60 km de Bacău. Ulterior, protestatarii au decis să blocheze strada din fața Primăriei și, apoi, o parte dintre ei, au mers sa blocheze trecerea de pietoni supărați că nu curge apa la robinete.

FOTO: Ciocoiu Stefan

Tronsonul pe care s-a produs avaria a fost construit cu fonduri europene și cu consultanță olandeză în mandatele fostei administrații. Conducta a fost dată în folosință în 2011, însă în ultimii ani s-au înregistrat mai multe avarii care au lăsat Bacăul fără apă.

FOTO: Benchea Daniel

Aductiunea de la Valea Uzului este singura sursă de aprovizionare cu apă a orașului, în contextul în care sursele folosite înainte de 1990 au fost lăsate în paragină pe vremea mandatului de 12 ani ai lui Romeo Stavarache.

Actuala administrație încearcă recuperarea lor, concomitent cu realizarea unei “rezerve” care să aprovizioneze cu apă timp de 2-3 zile orașul, în cazul unei avarii la aductiunea principala. Pe 20 iulie se va desemna câștigătorul licitației de cinci milioane de euro pentru rezervă de apă a Bacăului.

Protestul este în desfășurare.

Alte articole