Imagine de la masa juriului (foto: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului)

Parohia „Sf. Dumitru” Narcisa – Protopopiatul Bacău, Parohia Poduri – Protopopiatul Moinești, Parohia Fulgeriș din Protopopiatul Sascut și Parohia Larga din Protopopiatul Onești au obținut, în ordine, premiile întâi, al doilea și al treilea pentru mai bune proiecte catehetice din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, înscrise în Concursul Național Catehetic „Biserica, familia românilor de pretutindeni”. Câștigătorii locului întâi vor fi premiați de PF Patriarh Daniel

Evaluarea și premierea proiectelor a avut loc pe 27 aprilie la Sectorul Cultural al Centrului Eparhial Roman – anunță Arhiepiscopia -, prin intermediul Sectorului teologic-educațional, iar concursul se desfășoară în perioada 7-30 aprilie în toate episcopiile și arhiepiscopiile.

Evaluarea lucrărilor înscrise în concurs a fost făcută de o comisie numită de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și alcătuită din pr. Valentin Băltoi, consilierul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei, Mioara Ignat, inspector eparhial și redactor șef al Editurii Filocalia și pr. Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul.
Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” este organizat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării. Competiția se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile aflate în țară și diaspora românească, înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”.

Concursul își propune să contribuie la înfrățirea între comunitățile din țară și cele din diaspora, prin conștientizarea rolului activ pe care îl are Biserica în viața societății. Echipa care a obținut premiul I la nivel eparhial va fi premiată la București, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe 21 mai, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale.

Pr. Daniel-Ionel Marari: „Anul acesta la concursul catehetic național derulat în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prin cele cinci protopopiate au fost înscrise 49 de parohii, fiind implicați alături de preoții coordonatori și de cadrele didactice 1.448 de copii și tineri. Având în vedere situația actuală sanitară ne-am străduit, respectând toate normele legale în vigoare, să derulăm cu grijă și înțelepciune aceste activități culturale, catehetice și educative care sunt menite spre formarea tinerilor enoriași în spiritul credinței și a moralei creștine.”PUBLICITATE