Trei dintre cele 12 premii câștigate de echipele și individual de profesioniștii companiei Delgaz Grid la competiția din acest an a Trofeului Electricianului de la Iași au revenit concurenților din Bacău. Cele trei premii au fost acordate pentru clasarea pe locurile al doilea și al treilea, al treilea fiind o mențiune.

Opt premii întâi au revenit individual. Pe lângă cele trei premii câștigate de băcăuani, unul (premiul I) a ajuns la Botoșani, o mențiune la Iași, două premii (I și II) la Neamț și unul (pentru locul al doilea) la Vaslui.

Alte patru premii au revenit echipelor Delgaz Grid, dar compania este marele câștigător al Trofeului Electricianului, ediția jubiliară 2019, la secțiunea Mentenanță.
La competiția de la Iași au participat peste 120 de specialiști de la societățile de distribuție a energiei electrice Transilvania Nord, Transilvania Sud și Muntenia Nord, E-Distribuție, Distribuție Oltenia, ADREM și Delgaz Grid.

Specializările de concurs au fost exploatare stații de transformare, exploatare rețele de medie și joasă tensiune, PRAM (protecții și automatizări), măsură energie electrică, montare și reparații echipament primar 110 kV și medie tensiune din stații de transformare, montare și reparații instalații de medie și joasă tensiune (posturi de transformare, linii electrice aeriene și subterane) și defectoscopie linii electrice subterane de medie și joasă tensiune. Delgaz Grid a predat ștafeta concursului, pentru ediția 2020,companieiE-Distribuție.

„Le mulțumim tuturor participanților care au dovedit că se descurcă excelent și găsesc soluții în orice situație de pe teren, fiindcă meseria de electrician presupune nu de puține ori gestionarea unor situații mai dificile.”
Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid