Un barbat de 47 de ani, din comuna Saucesti, a fost prins si incatusat de politistii de la investigatii criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, dupa ce pe numele sau autoritatile judiciare italiene au emis un mandat european de arestare.

Mihai C. este acuzat ca ar fi participat la o crima care a ingrozit locuitorii din Modigliana, provincia di Forli-Cesena, Italia, in vara anului 2010. Atunci, ciobanul, Vasile G., tot din Bacau, a fost omorât cu o cruzime greu de imaginat, la ferma la care muncea.

“A fost legat de glezne si brate cu banda adeziva si l-a lovit cu violenta in mod repetat cu bâte din lemn si alte obiecte contondente peste tot corpul si in cap”.
spun anchetatorii italieni

PUBLICITATE

Dupa ce i-au strivit capul, l-au aruncat cu o prelata intr-o groapa. Principalul suspect in acest caz este nepotul victimei, Catalin B., 27 de ani, arestat in dosar inca din vara anului trecut si inchis intr-o puscarie din Italia.

Pe Mihai C., retinut acum, carabinierii il acuza ca a participat la comiterea faptei, infractiunile pentru care este cautat fiind de omor si furt.

Potrivit referatului transmis de italieni alaturi de mandatul european de arestare, la crima ar fi participat mai multi autori inarmati. Au profitat de faptul ca ferma era intr-o zona greu accesibila si ca ciobanul nu putea sa strige dupa ajutor. Inainte de plecare i-au furat câteva mii de euro, telefoanele mobile si actele. Se pare ca la mijloc a fost vorba de un conflict mai vechi intre rude pe fondul unei mosteniri, de aici, din judetul Bacau.

Mihai C. a fost adus de politisti in fata procurorilor de la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bacau care i-au prezentat acuzatiile. La parchet, el nu a recunoscut infractiunile pentru care era cautat si a declarat ca in momentul in care a aflat ca acel consatean si-a ucis unchiul in Italia a mers la politie si a spus ce a auzit, dar ca nu are nicio implicare.

El a fost retinut si dus in fata instantei pentru a fi admis mandatul europea, urmând sa-si sustina varianta in Italia, acolo unde va fi extradat pentru cercetari. Curtea de Apel Bacau a admis ieri cererea formulata de Tribunalul din Forli Italia privind executarea mandatului european de arestare.

La rândul sau, Mihai C. si-a dat consimţământul de a fi predat autorităţilor judiciare italiene, insa a dorit ca in cazul in care va fi condamnat sa fie transferat in România pentru executarea pedepsei.

„Barbatul a fost prezentat Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bacau, care a dispus retinerea acestuia pentru o perioada de 24 de ore, urmând a fi declansata procedura de predare catre autoritatile italiene”
-insp. pr. Narcisa Butnaru – purt. cuv. Inspectoratul de Politie Judetean Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ