Curtea de Apel Bacău a admis cererea transmisă de autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii privind recunoaşterea unei sentinţe penale pronunţată de Tribunalul Districtual al Statelor Unite – Districtul de Nord Illinois în cazul unui băcăuan şi transferarea acestuia într-un penitenciar din România.

P.P. (36 de ani) a fost condamnat la 83 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de instrumente de plată şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Instanţa a dispus transferarea bărbatului într-un penitenciar din România pentru continuarea pedepsei din care vor fi scăzute 272 zile arest preventiv şi perioada executată de la 07.09.2016 la zi.

Potrivit rechizitoriului, începând cu luna decembrie 2011, P.P. a furnizat lui D.V. şi altor persoane informaţii privind diverse conturi bancare, obţinute ilegal prin metoda skimming. P.P. şi T.P. au transmis numere de conturi bancare lui D.V. sub formă de fişier informatic, iar acesta a folosit datele pentru falsificarea cardurilor bancare.

Ulterior, V. folosea cardurile la bancomate, retrăgând sau încercând să retragă fonduri prin utilizarea numerelor de cont şi PIN-urilor furnizate de P.P. şi T.P. „Activitatea lui D.V. a fost supervizată şi coordonată de P.P..

La data de 02.12.2013, D.V., acţionând la instrucţiunile inculpatului P.P., a încercat să retragă numerar prin utilizarea unor carduri de debit codate în mod fraudulos.

În luna februarie 2014, la instrucţiunile lui P.P., T.P. s-a deplasat în SUA pentru a-l ajuta pe D.V. să efectueze retrageri de la bancomate”, arată anchetatorii.

Alte articole