Joi dimineata, in parcarea Arena Mall, din Bacau, a inceput Competitia Nationala de descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat, faza zonala.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Bacau si participa echipaje de salvatori de la unitatile de pompieri din Bacau, Neamt, Suceava, Botosani, Vaslui si Iasi. In total, peste 40 de militari s-au inscris in competitie si chiar daca este doar un concurs ei trebuie sa intervina exact ca intr-o situatie reala.

Scenariile sunt diferite de la un echipaj la altul si au fost desigilate la fata locului, salvatorii asteptând intr-un cort separat, astfel incât sa nu vada ce li se pregateste si sa nu-si poata stabili din timp miscarile.

„Competitia cuprinde doua probe. Descarcerarea din vehicule si Acordarea primului-ajutor calificat. Proba de descarcerare urmareste dezvoltarea competentelor profesionale în ceea ce priveste salvarea victimelor iar cea de acordare a primului ajutor calificat de aplicare si respectare a protocolului”, a explicat cpt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau.

La locul de desfasurare au fost aduse mai multe masini vechi cu ajutorul carora s-au simulat accidente rutiere cu victime incarcerate. Comisia de evaluare a urmarit pas cu pas interventia militarilor, urmând ca dupa desfasurarea ultimelor probe sa se decida si echipajul care va participa la faza nationala.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ