Comemorarea Sf. Voievod Stefan cel Mare in municipiul Bacau / foto: Liviu Maftei

Trecatorii grabiti prin centrul municipiului Bacau au putut observa joi, pe la prânz, aparitia instalatiilor de sonorizare si a militarilor intr-un colt al Parcului Trandafirilor. La inceput mirati, ei si-au amintit ca in aceasta zi românii il praznuiesc pe Stefan cel Mare si Sfânt, binecredinciosul voievod al Moldovei.

Reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, in frunte cu prefectul Dorian Pocovnicu, alaturi de militari din Garnizoana Bacau, precum si membri ai asociatiilor si institutiilor de cultura bacauane au venit la statuia din centrul orasului sa aduca un omagiu domnitorului. Un sobor de trei preoti militari a rostit rugaciunile de pomenire a binecredinciosului voievod.

Despre importanta acestei zile a vorbit prof. univ. dr. Ioan Mitrea, membru de marca al Asociatiei Culturale „Stefan cel Mare si Sfânt”. „Datorita acestui mare voievod s-a vorbit cu veneratie despre Moldova in toata Europa acelor vremuri”, a subliniat istoricul Ioan Mitrea in cuvântul sau.

PUBLICITATE

Apoi, pe acordurile muzicale ale „Marsului lui Stefan” interpretat de muzica militara a Garnizoanei Bacau, cei prezenti au depus coroane de flori la picioarele statuii impunatoare care-l reprezinta pe Sfântul Voievod Stefan cel Mare. Freamatul cotidian a facut ca prezenta la aceasta manifestare sa fie una modesta, unele foruri admininstrative, precum Consiliul Judetean, alegând sa nu trimita la eveniment niciun reprezentant.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. “Tineţi minte cuvintele lui Ştefan, care v-a fost baci până la adânci bătrâneţe… că Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri ş-a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul vecilor…”. Clasa politica din Bacau absenta la comemorare nu se regaseste in aceste cuvinte. Primaria nu este in stare sa repare soclul statuii Voievodului Stefan cel Mare ce este deteriorat. Asa sunt tratati si cinstiri eroii si marii conducatori ai neamului nostru.

  2. Este o vorba din batrani .Scoala STEFAN din mormant si vezi unde sunt moldoveni tai. A trebuit sa plecam de acasa pentru o viata mai buna nu sa devenim bogati . Sa fim respectati ca oameni nu ca sclavi cum ne considera hoti care ne conduc.

LĂSAȚI UN MESAJ