Cadavrul unui barbat legat de mâini si de picioare a fost gasit in canalul de fuga al râului Bistrita – Procurorii au deschis un dosar penal pentru omor si se fac cercetari „in rem” pentru a stabili imprejurarile exacte in care a murit acesta

Pompierii de la Detasamentul Bacau au fost solicitati in aceasta dimineata sa scoata din canalul de fuga al râului Bistrita, in apropiere de hidrocentrala de la Letea Veche, cadavrul unui barbat. Un localnic din zona a facut macabra descoperire si a sesizat autoritatile.

„Dimineata m-am urcat sa amorsez un furtun si el era agatat de furtun cu fata in jos. Am sunat la 112 si mi-a zis sa astept Pompierii si Politia, iar dânsii si-au facut treaba mai departe”, spunea Dumitru Anghel. Militarii l-au adus la mal, dar acolo s-a constatat ca omul era legat de mâini si de picioare.

PUBLICITATE

„Am fost solicitati pentru degajarea unei persoane din canalul de fuga al râului Bistrita. La fata locului s-a deplasat un echipaj de interventie care a degajat trupul barbatului si l-a predat echipajelor de politie”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Fiind vorba de o moarte cu multe semne de intrebare, la fata locului au venit politisti de la Investigatii Criminale, de la Criminalistica, un medic legist dar si un procuror criminalist.

Trupul neinsufletit a fost ridicat si transportat la Morga pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cauzei exacte a mortii. Se pare ca barbatul statea in apa de mai multa vreme, iar anchetatorii trebuie sa afle acum in ce conditii si-a pierdut viata.

„S-a deschis un dosar penal in care se fac cercetari pentru infractiunea de omor, «in rem», urmând sa se stabileasca imprejurarile in care a decedat victima”, a declarat procurorul Cristinel Ciocânta, purtator de cuvânt la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau.

Barbatul avea 55 de ani si era din municipiul Bacau. Sunt luate in calcul toate variantele si ca necropsia va stabili exact cum a murit acesta.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. ar fi foarte bine daca s-ar monta un sistem de monitorizare cu camere video prin internet…prea multe s-au intamplat in acest canal de fuga..si probabil ca se vor mai intampla…la fel ar fi bine daca s-ar monta acest sistem si in locurile de joaca pentru copii..se stie ca conform noii legi antifumat nu se mai fumeaza in locurile de joaca amenajate special pentru copii, si cu toate acestea se mai fumeaza…

LĂSAȚI UN MESAJ