Tradiția începe să prindă contur. După succesul repurtat anul trecut la ediția de debut, Concursul Internațional de Dans Sportiv Bacău Dance Open revine cu mult mai multe noutăți și cu sportivi de o valoare și mai mare. Nu mai vorbim de staff-ul tehnic, care și anul acesta va fi unul reprezentativ și care va veghea la buna desfășurare și la corectitudinea întrecerilor. Cei mai câștigați vor fi însă spectatorii, iubitori de dans sportiv și nu numai, care se vor delecta cu un spectacol garantat, de cel mai înalt nivel, într-o atmosferă demnă de cele mai puternice competiții la nivel mondial. Toate aceste ingrediente se vor „amesteca” la Centrul de Afaceri și Expoziții, acolo unde Clubul Sportiv Adamas, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bacău, sub egida Federației Române de Dans Sportiv – FRDS, și a Federației Mondiale de specialitate – WDSF, vor organiza ediția a II-a a Bacău Dance Open.

Trei zile de dans și peste 1500 de participanți. Asta aduce la prima vedere Bacău Dance Open, ediția a II-a, eveniment ce se va derula în perioada 1-3 iunie la Centrul de Afaceri și Expoziții. Prima zi va fi rezervată întrecerilor de formații, acolo unde peste 700 de copii și adolescenți din Bacău, Adjud, Buhuși, Piatra Neamț, Iași, Onești, Comănești și din Sf. Gheorghe vor încerca să se evidențieze și să obțină medaliile cele mai strălucitoare. „Mă bucură faptul că tot mai mulți copii și adolescenți se îndreaptă spre dans acceptându-l ca pe o formă de sport de masă și în același timp suntem încântați că numărul celor care apreciază competiția nostră este din ce în ce mai mare, ceea ce demonstrează că ce facem, facem bine”, a declarat Romeo Tanasă, președintele CS Adamas Bacău, organizatorul Bacău Dance Open.

Zilele de sâmbătă și duminică vor fi rezervate concursurilor naționale de clasă și concursurilor internaționale, unele cu licență WDSF, ceea ce conferă Bacău Dance Open statutul de competiție cu un ranking bun. În aceste condiții sportivii de top răspund afirmativ invitației de a participa la această întrunire care le oferă un punctaj bun dar și premii atractive. Și dacă am pomenit de premii, trebuie spus că, perechile care vor câștiga secțiunile WDSF Open Adult și WDSF Open Latin vor primi câte 600 de euro. Perechile medaliate cu argint la aceleași categorii vor primi câte 400 de euro, iar perechile clasate pe locul III vor fi recompensate cu câte 200 de euro.

În aceste condiții nu ar trebui să surprindă pe nimeni prezența sportivilor de talie mondială. Amintim aici pe Guillem Pascual-Rosa Carne (Spania) care vor participa la WDSF Open Latin și care vor prezenta și un program de show în gale, perechea din Spania fiind ocupanta locului 7 în topul mondial la secțiunea dansurilor latino-americane. Remarcăm și prezența perechii Alessandro Bosco-Laura Nolan (Irlanda) care vor concura la WDSF Open Standard, favoriții acestei secțiuni. România va fi prezentă la Bacău Dance Open cu o parte din sportivii reprezentativi, remarcând între ei perechea Ștefan Grigore-Laura Filipescu, nr. 17 mondial la secțiunea dansurilor Latino-Americane. Pentru ca acest tablou ce confirmă valoarea evenimentului să fie complet trebuie spus că la startul acestei competiții s-au înscris sportivi din Rusia, Ungaria, Italia, Israel, Bulgaria, Spania, Cehia, Irlanda, Germania și Republica Moldova. Contactați telefonic de către organizatori, sportivii străini și-au exprimat dorința și așteptările pentru participarea la competiția băcăuană precizând că sunt încântați de faptul că vor concura la Bacău Dance Open despre care au găsit recenzii foarte bune în mediul online și despre care au citit în ediția electronică a ziarului Deșteptarea, care a relatat despre succesul înregistrat anul trecut. Cum era de așteptat, toți sportivii clubului gazdă vor evolua la acest concurs, numărul dansatorilor sportivi băcăuani participanți la toate nivelurile depășind cu mult cifra de 100 (sportivii din formații, 33 de fete solo, 11 perechi la precompetițional, 2 perechi clasă Hobby, 10 perechi clasă E, 5 perechi clasă D și 11 perechi în concursurile internaționale). Competițiile vor fi jurizate de arbitri din 10 țări, cărora li se vor alătura și cei mai buni 21 de tehnicieni români ai momentului. Mai multe detalii despre această competiție regăsiți pe www.bacaudanceopen.com

Gheorghe Răducan, președintele juriului pentru competițiile internaționale de la Bacau Dance Open.
„De la prima ediție am observat un start foarte bun al competiției, cu perechi internaționale de un bun nivel și arbitri de nivel mondial. Această ediție este o continuare firească în care și-au anunțat prezența mai multe perechi campioane naționale din mai multe țări ceea ce arată o recunoaștere a calității evenimentului.

Fiecare concurs internațional organizat în România contribuie la dezvoltarea dansului sportiv românesc, în primul rând prin perechile de top mondial care participă. Bacău Dance Open este un concurs internațional cu licență WDSF acordată de federația internațională, ceea ce reprezintă girul forului mondial pentru eveniment.

În acest an mă aștept să vedem mai multe perechi pe ringul de dans, din mai multe țări și de un nivel mai ridicat. Deja și-a anunțat participarea în competiție o pereche finalistă la Campionatul European de latino, desfășurat luna trecută.

Clubul Adamas, condus de Romeo Tanasă este cel mai important club din Moldova, atât prin valoarea perechilor, cât și prin numărul sportivilor legitimați la FRDS. Pe plan organizatoric clubul a arătat competență în organizarea primei ediții și am toată încrederea că experiența acumulată de staff va ajuta la succesul acestui concurs.”

Gheorghe Răducan, președintele juriului pentru competițiile internaționale de la Bacau Dance Open.

Program Bacău Dance Open ediția a II-a

Sâmbătă, 2 Iunie

8:30 Concurs
Fete Solo Debutante (CC) 4-7, 8-9, 10-11, 12-15
Fete Solo Bronz (VL, CC) 4-7, 8-9, 10-11, 12-15
Debutanți (CC) 4-7, 8-9, 10-11, 12-15
Precompetițional 2 dansuri (VL, CC) 4-7, 8-9, 10-11, 12-15
Premieri

11:30 Concurs
Hobby Junior I+II (12-15)
E Junior I (12-13)
E Junior II (14-15)
D Tineret + Adulți (16-35) Standard
Internațional Basic Junior I+II (12-15) Latin
Internațional Basic Tineret + Adulți (16-35) Standard
Rising Star Standard
Premieri

15:00 Concurs: inclusiv semifinale
Internațional Open Copii I+II (6-11) Latin
Internațional Open Junior I (12-13) Latin
WDSF Open Tineret (16-18) Standard (inclusiv semifinale)

17:30 Concurs
Internațional Open Junior II (14-15) Standard (inclusiv semifinale)
WDSF Open Adulți (19-35) Standard (inclusiv sferturi)

19:30 Galele finale
Internațional Open Copii I+II (6-11) Latin
Internațional Open Junior I (12-13) Latin
Internațional Open Junior II (14-15) Standard
Internațional Open Senior (>35) Standard
WDSF Open Tineret (16-18) Standard
WDSF Open Adulți (19-35) Standard (semifinale și finale)
Premieri

Duminică, 3 Iunie

8:30 Concurs
Hobby Copii I (6-9)
Hobby Copii II (10-11)
E Copii I+II (6-11)
E Tineret + Adulți (16-35) Standard
E Tineret + Adulți (16-35) Latin
E Seniori I Standard
E Seniori I Latin
D Copii I+II (6-11)
Premieri

11:30 Concurs
D Junior I+II (12-15)
D Tineret + Adulți (16-35) Latin
Internațional Basic Junior I+II (12-15) Standard
Internațional Basic Tineret + Adulți (16-35) Latin
Rising Star LA
Premieri

15:00 Concurs: inclusiv semifinale
Internațional Open Copii I+II (6-11) Standard
Internațional Open Junior I (12-13) Standard
WDSF Open Tineret (16-18) Latin (inclusiv semifinale)

17:30 Concurs
Internațional Open Junior II (14-15) Latin (inclusiv semifinale)
WDSF Open Adulți (19-35) Latin (inclusiv sferturi)

19:30 Galele Finale
Internațional Open Copii I+II (6-11) Standard
Internațional Open Junior I (12-13) Standard
Internațional Open Junior II (14-15) Latin
Internațional Open Senior (>35) Latin
WDSF Open Tineret (16-18) Latin
WDSF Open Adulți (19-35) Latin (semifinale și finale)
Premieri

Alte articole