Mai multe categorii de persoane defavorizate precum si pensionari din municipiul Bacau vor beneficia, incepând cu 1 octombrie 2016, de abonamente gratuite sau legimatii de calatorie subventionate la transportul public in comun.

Decizia a fost luata in sedinta de astazi a Consiliului local Bacau, care a decis, pe de o parte, cresterea plafonului pentru pensionari si, pe de alta, mentinerea unor facilitati pentru categoriile defavorizate.

Astfel, aproximativ 10.000 de pensionari la limita de vârsta, pensionari de invaliditate, pensionari anticipat, anticipat partial si pensionari de urmas care au implinit 60 de ani vor putea calatori gratuit cu autobuzul, daca indeplinesc o conditie: sa aiba o pensie egala sau mai mica de 1050 lei brut. Pâna acum, se incadrau sa beneficieze de aceasta gratuitate pensionarii care avea pensie egala sau mai mica de 690 de lei.

PUBLICITATE

Persoanele cu handicap grav si accentuat si asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav vor beneficia si ele de legitimatii de calatorie valabile pe toate traseele, valoarea lor fiind de 105 lei/luna.

In continuare, bugetul local va suporta 50 la suta din costurile abonamentelor la transportul in comun pentru donatorii onorifici de sânge.

Subventii pentru pensionarii cu pensii mai mari de 1050 lei

In continuare, pensionarii care au o pensie care depaseste plafonul de 1050 de lei, vor beneficia de legitimatii de calatorie valabile pe un traseu, tot trimestrial, la tariful de 54 de lei pentru trei luni. Acestea pot fi achizitionate de la casieriile de abonamente din statiile de autobuz de la Gara, Narcisa, Piata Centrala, BCR si Aprodu Purice.

Abonamentul gratuit este valabil pe un singur traseu si se elibereaza trimestrial, iar valoarea suportata de primarie este de 40 de lei/abonament/luna. Acesta se poate ridica de la Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Bacau, in baza cartii de identitate sau a buletinului si a cuponului de pensie din luna precedenta.

Legitimatiile de transport ale persoanelor cu handicap grav si accentuat si ale asistentilor acestora se ridica de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau. Distribuirea abonamentelor catre donatorii onorifici de sânge se va face de catre Transport Public SA.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. E foarte bine ca sunt ajutați elevii și pensionarii.Totusi le recomand pensionarilor sa nu iasă la piata dimineața la prima ora când elevii și salariații pleacă către scoala/serviciu
    Lăsați plimbările pentru 8 30, 9:30. O viață ați muncit și v-ați grăbit. E timpul sa va mai odihniți!

  2. Actualul consiliu pare îndreptat spre persoanele defavorizate din Bacau. Nu e un lucru rău. Acum vor fi iar comentarii dar gura lumii nimeni nu o acoperă. Pe mine mă bucura sa știu ca se face ceva pentru aceste categorii de persoane.

  3. O sa se umple iar auobuzul de pensionari care merg de la Orizontu la Gara ca sa cumpere o paine cu 90 de bani, pentru ca la ei in cartier painea e 1 leu. Pe banii primariei.

LĂSAȚI UN MESAJ