De ieri, absolventii de liceu au revenit in salile de examen, de aceasta data pentru a sustine proba de evaluare a competentelor digitale.

Proba a inceput la ora 13.00, a durat 90 de minute si s-a sustinut in laboratoarele de informatica ale liceelor si colegiilor din judet. Elevii au avut suficient timp la dispozitie pentru a demonstra comisiei ca stiu sa lucreze la calculator.

In functie de cum se descurca in fata tastaturii, dar si de raspunsurile date, absolventii primesc calificativul de utilizator „incepator”, „mediu”, „avansat” sau „experimentat”.

PUBLICITATE

Proba digitala este programata sa se desfasoare in perioada 15 – 19 iunie, dar in functie de numarul de elevi si de calculatoarele disponibile din scoli se poate incheia si in doua sau trei zile. La aceasta proba s-au inscris 3.790 de elevi din intreg judetul.

Numarul este mai redus decât la prima proba, pentru ca multi dintre liceeni au cerut echivalarea dupa ce in timpul colegiului au urmat cursuri de ECDL.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ