Reputatul si pe nedrept uitatul politician Valeriu Stoica, fost ministru al Justitiei, a revenit in atentia noastra, miercuri, 9 iunie, printr-o subtila dar consistenta campanie de prezentare a unei afaceri de familie, aceea de podgoreni in arealul vitivinicol Dragasani, in care l-am regasit acum câtiva ani buni si pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Afacerea familiei sale se numeste AVINCIS, din care produce 150.000 de sticle de vin bun pe an si a fost prezentata, pe degustate, ca dovada a simbolului renasterii vinurilor românesti de mare calitate.
Valeriu Stoica a venit in Bacau cu aliura unui boier desprins din spitele vechilor familii, pentru a prezenta o afacere mare cât o pasiune in domeniul vitiviniculturii in ceea ce acum se numeste Podgoria AVINCIS, de la Vila Dobrusa, din Dragasani (Vâlcea).

Reputatul avocat si politican, acum mai suav la trup, dar la fel de vivace la minte ca oricând, a facut la Centrul de Afaceri din Bacau o stralucita demonstratie de cunoscator al celor care apartin la un loc viilor, podgorenilor, pivnicerilor, somelierilor si degustatorilor, printr-un exceptional excurs prin istoria domeniului, dar si al literaturii dedicate acestuia si al filosofiei degustarii unui pahar de vin.

PUBLICITATE

[wonderplugin_gallery id=”590″]

Valeriu Stoica ne-a acordat un interviu pe aceasta tema, pe care il vom publica in urmatoarele editii ale ziarului nostru.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ