Aeronava indiana abandonata în curtea societatii Aerostar, din Bacau, si scoasa la licitatie în aproape zece termene, înca de acum un an si jumatate, a fost vândut, în cele din urma, pentru suma de 411.000 de dolari, cu 11.000 peste pretul de pornire a licitatiei, în care intra si taxa pe valoarea adaugata. Licitatia a fost solicitata de Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bacau si a fost organizata de Bursa Româna de Marfuri – Terminalul Piatra Neamt.

Este vorba de un avion civil, tip BAE AVRO RJ 70, nr. VT-MDN, S/N E 1252, din India, cu anul de fabricatie 1996, care nu este în stare de navigabilitate si necesita lucrari de întretinere. Certificatul sau de înmatriculare este anulat, iar certificatul de aeronavigabilitate este expirat.
Conform uzantelor internationale, avioanele abandonate pe teritoriul unui stat sunt valorificate de statul gazda.

În Bacau este al doilea caz în circa doi ani, dupa ce o aeronava Boeing 737-200, adusa pentru reparatii, din Nigeria, a fost de asemenea abandonata în curtea Aerostar. Acel avion a fost scos la licitatie la începutul anului 2012 si a fost vândut cu numai 360.000 de lei, la al doilea termen.
Aeronava din India, în vârsta de 19 ani, a fost fabricata de British Aerospace si a avut primul zbor pe 24 aprilie 1996, dar a intrat în programul curent de zbor pe 14 martie 2007, pâna pe 5 noiembrie 2009. Avionul a zburat aproape 19.000 de ore si a avut aproape 17.000 de aterizari. Capacitatea sa este de 96 de locuri VIP. Aeroportul sau de domiciliu era “Indira Ghandhi International”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. O alta afacere a fiscului, sunt curios cine o fi castigatorul licitatiei, ca Boeing-ul l-a castigat fata lui Ioan Niculae, care a vandut doar motoarele cu o suma mai mare decat a dat fiscului pe avion…

LĂSAȚI UN MESAJ