Aeronava indiana abandonata în curtea societatii Aerostar, din Bacau, si scoasa la licitatie în aproape zece termene, înca de acum un an si jumatate, de Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bacau, va ajunge in Insulele Virgine Britanice. Avionul a fost cumparat de compania Keenmax Development, singurul participant la licitatia organizata recent in ringul terminalului Piatra Neamt al Bursei Române de Marfuri, cu 411.000 de dolari, cu 11.000 de doalri peste pretul de pornire.

“Nu stim ce intentii are firma care si-a adjudecat avionul – ne-a declarat purtatorul de cuvânt al AJFP Bacau, Adrian Anghel. Poate sa-l repare si sa-l utilizeze din nou sau sa-l vânda pe bucati. Compania câstigatoare dispune de bun cum considera”.

Avionul, de tip BAE AVRO RJ 70, nr. VT-MDN, S/N E 1252, din India, cu anul de fabricatie 1996, nu este în stare de navigabilitate si necesita lucrari de întretinere. Certificatul sau de înmatriculare este anulat, iar certificatul de aeronavigabilitate este expirat.

Conform uzantelor internationale, avioanele abandonate pe teritoriul unui stat sunt valorificate de statul gazda. În Bacau este al doilea caz în circa doi ani, dupa ce o aeronava Boeing 737-200, adusa pentru reparatii, din Nigeria, a fost de asemenea abandonata în curtea Aerostar. Acel avion a fost scos la licitatie la începutul anului 2012 si a fost vândut cu numai 360.000 de lei, la al doilea termen.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ