Ne cer votul pe 5 iunie.

Noua sunt candidatii pentru fotoliul de primar al municipiului.

Acestia au depus saptamâna trecuta candidaturile si au atasat declaratiile de avere.

PUBLICITATE

Desteptarea va prezinta care sunt veniturile celor care doresc sa ocupe cea mai importanta functie din administratia publica, asa cum v-am obisnuit, in ordine alfabetica.
 
Claudiu Dorneanu, candidat din partea M10, detine mai multe terenuri in comuna Negri.

Le-a cumparat in anul 2008: un teren agricol de 635 mp, unul intravilan de 665 mp si unl agricol extravilan de 500 mp.

claudiudorneanuIn municipiu detine un apartament de 47 mp, pe care l-a primit mostenire in 2011. Are mai multe conturi de economii, in suma totala de aproximativ 40.000 de lei.

Sotia sa este asistent sef la Centrul bugetar crese si câstiga anual peste 16.000 de lei, in timp ce Claudiu Dorneanu a câstigat anul trecut 390 de lei ca broker de asigurari si 541 lei din dobânzi.

ghinghesCristian Ghinghes, independent, are trecute in declaratia de avere doar venituri din drepturi de autor, de la Urban.ro, de unde anul trecut a luat 5.476 lei si de la Standout SRL – 1.230 lei.

 
dragos luchianDragos Luchian, candidatul PNL, are doua terenuri in intravilan, unul de 900 mp la Valea Budului si altul de 500 mp la Durau, judetul Neamt. Trece in dreptul lui si o casa de vacanta de 100 mp pe care a primit-o cu donatie in 2006, un spatiu comercial de 170 mp cumparat in anul 2000, doua apartamente achizitionate in 2002 (34,5 mp) si in 2004 (100 mp). Toate acestea sunt in judetul Bacau. In judetul vecin, la Neamt, detine o casa de vacanta de 100 mp din 1998. In 2003 a cumparat un Volkswagen Polo. A imprumutat cu 200.000 de euro societatea Total Market. A incasat anul trecut ca senator al României suma de 59.400 de lei, iar sotia a câstigat ca angajat al firmei Total Market 1026 lei. Are si venituri din chirii, 100.000 de lei Dragos Luchian si 16.761 lei sotia, iar din dividende a câstigat 16.800 lei, iar din dobânzi 104 lei.
 
manolacheCristinel Manolache, candidatul PSRO detine in municipiu un apartament de 41 mp, pe care l-a cumparat in anul 1996. Are doua masini, un Nissan Micra si un Audi A8 pe care le-a cumparat in 1996 si 2008. Are venituri din functia de manager general al unei societati pe care o detine impreuna cu sotia, care are, la rândul ei, functia de manager. Manolache a declarat un venit de 3.074 lei anul trecut, la care s-a adaugat indemnizatia de consilier local, de 7.706 lei anual. In calitate de manager, sotia a câstigat putin peste 9.000 de lei.

melinteEmil Melinte, independent, are in intravilanul comunei Saucesti, un teren de 1057 mp, achizitionat in 2006. Tot aici are si o casa, de 150 mp, construita in acelasi an. Are actiuni la doua societati si credite din 2006, scadente in 2036 – 39.750 lei, 2019 – 36.000 lei si 2016 – 15.900 lei. Veniturile sale provin din salarii: 4950 lei anual de la Energofor Hemeius si 525 lei anual de la Gedix Grup. Sotia are salariu de la Directia de Statistica, de 30.855 lei anual. Din dividende a incasat anul trecut 31.237 lei, iar sotia 1644 lei. Indemnizatia de insotitor al copilului cu handicap reprezinta circa 9000 de lei anual.
 
neculaCosmin Necula, candidatul PSD, are un apartament din 2009, de 75 mp, pentru care are un credit prin Prima Casa. In 2014 a cumparat un autoturism Skoda cu plata in rate, având de achitat 116 mi lei pâna in 2019. Are mai multe credite la banci. Creditul luat prin Prima Casa este de 60.000 de euro si este scadent in anul 2039. Un alt credit de nevoi este scandent anul acesta, valoarea acestuia fiind de 12.000 de euro. A câstigat din salariul de la Parlamentul României 59.203 lei anul trecut, iar sotia sa, angajat al Prefecturii Bacau câstiga circa 50.000 de lei anual.
 
scripatConstantin Scripat, candidatul Miscarii Populare, detine in municipiu doua apartamente, unul de 62, altul de 102 mp, pe care le-a cumparat. Are inregistrat un autoturism Volkswagen Golf si câstiga ca si angajat al unei firme de familie 18.000 de lei pe an. Sotia sa lucreaza la Policlinica cu plata, de unde incaseaza 16.800 de lei anual. Baiatul lor este administrator al aceleiasi firme si are venituri anuale de 20.000 de lei.
 
stavaracheRomeo Stavarache, candidat independent, are in declaratia de avere trei terenuri in intravilanul municipiului, achizitionate in 1999, 2005 si 2008, de 518, 318 si 108 mp. Are un alt teren in intravilanul comunei Agas, achizitionat in 2000, de peste 4000 mp. Are o casa in municipiu, de 252 mp, ridicata in 1999. Venitul sau ca primar a fost anul trecut de 46.431 lei, iar sotia a incasat ca administrator al firmei de familie, Prod Cresus 18.779 lei, iar ca actionar 44.000 lei.
 
dragos stefanDragos Stefan, candidat al ALDE, are mai multe terenuri in Glavanesti. A pornit de la unul in intravilan, de 16.974 mp, pe care l-a achizitionat in 2009. Intre anii 2010 si 2013 a achizitionat alte trei terenuri agricole, insumând o suprafata de cinci hectare. Are un apartament de 93 mp in municipiu si trei autoturisme, Ford, Suzuki, Honda cumparate. Sotia sa câstiga din meseria de profesor 13.432 de lei pe an si din cea de inspector scolar 8.585 lei. Dragos Stefan a câstigat anul trecut ca administrator al firmei sale 17.680 de lei, iar indemnizatia de consilier local a fost de 7.938 lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

18 COMENTARII

 1. …cum vad,au ceva averi si ceva afaceri prospere,dar cum vad eu…nui ca banu public si cei europenii care iar putea avea in buzunarul lor.Îi doare in cot de prosperitatea orasului.Nci unul nu va face ABSOLUT NIMIC.TOTII CEI CARE CANDIDEAZA,NU VOR FACE NIMIC.Sa va fie clar.Uitati-va la declaratiile lor de avere.Au datorii uni din ei,cum isi pot achita ei datoriile?

 2. frumos. pe unii dintre ei, nu dau nume – dar stiti si voi – ii vedem prin oras in mercedesuri scumpe, dar aici declara ca au ba o scodita, ba un polo, ba o micra…
  haide mai, chiar asa prosti ne credeti? ce spuneti, ca masinile scumpe le inchiriati doar cand iesiti la parada si in rest umblati cu vechituri din 2003?
  si pustiulica ce vrea sa intelegem din declaratia lui de avere? ca si la varsta asta este intretinut de parinti? mai mare rusinea…dar el se vrea mai marele orasului…

 3. Ma intreb de ce tin mortis, unii dintre cei care-au mai fost, sa mai candideze?! atata vreme cat rezultatele sunt extrem de vizibile si oamenii nemultumiti, depresivi, amarati, pe alocuri revoltati, in general, scarbiti? lucrarile, proiectele in curs de jumulire, acoperire a unor afaceri sau poate unii dintre candidati, chiar sunt bine intentionati…mai stii ce ne rezerva viitorul?! S-a mai dezmeticit si poporul…

 4. Cetatean bacauan, daca vom merge pe ideea ca toti cei care candideaza, nume mai sau mai mult putin cunoscute sunt pusi pe furat si nu ne vom exprima optinea prin vot avem toate sansele sa ramana tot cei care conduc si ne fura de 26 de ani ,in cel mai scurt timp vom disparea ca natie si tara (care deja in cea mai mare parte e vanduta). Nu vreau sa tin lectii de istorie, dar nu stiu daca asa ar trebui sa recompensam jertfele bunicilor si strabunicilor nostri. Nu inseamna ca daca un om are datorii e pus pe furat. Depinde de calitatea oamenilor. E usor sa dai verdicte, dar daca dvs. sunteti un om cinstit, de ce nu v-ati asumat o candidatura? Asa ati fi avut siguranta ca nu aveti in fruntea orasului hoti.
  Din experienta va spun ca nu e usor, dar si in tara poti sa muncesti si sa -ti achiti creditele fara sa fii primar. Altfel nu poti avea pt. tine si familia ta un acoperis deasupra capului, dupa cum se spune in popor.

  • Este un drept constituțional sa votam,avem libertatea sa alegem pe cine sa votam.Dar nu stiu care pe care sa votezi din cei care aspira la scaunul de Primar,ca aproape toti din cei care candidează au câte o buba.Nu sunt in măsura sa aspir pentru funcția de Primar,dar te asigur draga omule,ca daca as fii avut pregătirea necesară sa pot aspira la funcția de primar,as fii facut-o.Ar fii vreo 2.-3 care ar trebui sa ai alegem pentru un mandat de 4 ani fiecare,nu mai mult,doar 4 ani.atat.Fara Necula si Luchian care au fost parlamentarii si NU au FACUT NIMIC,Manolache este un nepriceput,care are gura de legionar si minte deloc nepriceputa pentru a conduce primăria.Copilandru este prea crud pentru o asa funcție.Au mai rămas Melinte,Dragos si numai stiu cum il cheama.Ar mai fii ȘPĂGARACHE,care trage sa mai prindă ceva,dar nu are sorți de izbânda.Avem dreptul sa VOTAM…ASA ESTE!!!

 5. E trist cetateanule bacauan ca dupa 26 de ani nu am inteles ca suntem manipulati asa incat sa ne pierdem increderea in oameni, sa ne fie lehamite si sa renuntam sa mai mergem la vot. E strategia prin care de 26 de ani ne conduc aceleasi partide si prin care isi fac jocurile cu usurinta. Si uite-asa nu mai scapam de jugul partidelor.

 6. Alegătorule.Putem scapă de acest jug.Votand cu responsabilitate,neavând privirea cu un ochii pe buletin si celălalt la sacoșa cu ulei,zahăr si vreo doua parale.Intelegi?

 7. Ai dreptate, cetatene. Sa votam cu responsabilitate, fara alte slabiciuni. Ma intreb: cati dintre concetatenii nostri au puterea si constiinta sa o faca? Cati dintre noi gandesc ca ,,mita electorala” e trecatoare, iar “dupa marea campanie” vin vremuri si mai grele pentru noi pentru ca tebuie recuperate aceste “atentii electorale “. Cati bacauani se mai intreaba care ar putea viitorul copiilor lor daca vom ajunge din nou pe mana partidelor?

  • Ma uit la articole electorale.Se pare ca domnii candidati merg pe partea pensionarilor,care sunt destui in orasul asta si in tara asta.Promitandule transport gratuit si bonuri valorice.Stii cum sta treaba?In felul urmator:Ei vor fura milioane de lei,iar noua ne da catva maruntei ca sa tacem din gura.Nu se poste asa ceva.Chiar nu am avea 2 lei de un bilet,sau sa avem o strakina de mancare in casa?E asa nevoie la pensionarii sa mearga cu autobuzul?.Dar de cei care merg la servici,elevii sau studentii care merg mai des cu transportul in comun?Aia ai cui sunt?Nu ai Bacaului?Domnilor candidati…astia care mergeti cu caciula in mana ca la pomana dupa voturi.Shame on…

 8. Limba de lemn a rămas.Puteti sa-mi spuneti stimat cetățean ce înseamna sa votezi responsabil?Cum pot fi sigur ca ceea ce promit ei se va face?De 21 de ani tot votăm,schimbam,dar degeaba!Ce-as mai putea vota?

  • Sa gandesti de ori atunci cand pui stampila de vot.Sa oferi un mandat de 4 ani,nu mai mult.Iar atunci cand nu se respecta cele promise in campanie,mers in fata primariei si luat de urechi pe primar.Nu sa fim nepasatori.Eu cred ca daca am fii facut asta,am fii ascultati,punand presiune.Ca doar suntem cetatenii ai orasului.E dreptul nostru.Noi l-am pus pe primar,noi sa il si dam jos.nu?.. Pe cai legale,bineinteles

 9. Si eu ma intreb cu ce tupeu mai vin unii candidati dupa ce au fost in functii publice ( senator, deputat, consilier etc) si nu au facut nimic pentru comunitatea noastra. Vreau sa cred ca lumea va alege altceva si nu chiar pe oricine. Exista variante, am cautat informatii despre fiecare si dintre toti Claudiu Dorneanu mi se pare cea mai buna varianta.

 10. Uite ca am uitat de el…E o varianta.Hai s-ai dam 4ani de mandat in functia de primar.Cu toate ca “masinariile batrane” din psd si pnl au incercat s-ai inlature de la posibilitatea de a candida pe catva din cei noi aparuti in listele de candidaturi la Primaria Bacau

 11. Cetatene, ai dreptate! Asa ar trebui sa procedam, sa reactionam cand domnul primar votat de noi nu se tine de promisiune: sa-l inlaturam prin mijloace legale. Pt. acest lucru e nevoie de unitate intre noi pt. ca altfel suntem imprastiati. Sa nu uitam ca masinaria partidelor e puternica (indiferent daca au nume mai vechi sau mai noi) si toate au un numitor comun: Frontul Salvarii Nationale “creat” in 1989, prin care s-a dat startul pierzaniei noastre.

 12. NU UITATI CA..INDIFERENTA ESTE O BOALA GREA,INCURABILA.Daca nu o vindecam,ne va acapara si va deveni extrem de cronica si iremediabila pentru noi si orasul nostru,pentru tara noastra ROMANIA
  Curg in perioada asta extrem de multe promisiuni populiste,fara acoperire si fara durata.Promisiuni electorale,ca ne va da un 2 lei bomboane si ne da gratuitate la transport in comun.Care tot din banii nostri se vor platii,cu banii multi.Nu se poate asa ceva…Nu este asa de mare orasul sa fii dependent de transport public.
  Repet…va fii vai si amar de noi,daca nu devenim mai resposabil cu viitorul nostri,al copiilor nostri,al orasului nostru.Promit si faca o campanie agresiva uneori pentru interesul lor.Nu a cetatenilor ai municipiului Bacau.

 13. Stimati ziaristi bacauni, la alegerile din toamna doresc sa candideze oameni pentru Bacau, asa cum a iesit Domnul Primar Cosmin Necula, care este un serios si muncitor. Nu tin cu nici un partid dar oameni vwchi precum Dragos Benea sau Dorian Pocovnicu nu merita votati, sunt invechiti.

LĂSAȚI UN MESAJ