– spune Gheorghita – Catalin Anton, primar al comunei Scorteni

– Domnule primar, ce-au câstigat si ce-au pierdut locuitorii din Scorteni dupa Revolutia din 1989?
– Vedeti, ar fi nevoie de o lunga discutie, insa, cel mai important, dupa mine, mai ales pentru tineri, a fost libertatea de a alege, de a calatori, de a se stabili acolo unde doresc. Nu stiu, poate sentimentul ca sunt liberi este fundamental, de aici vin toate celelalte. Parintii si bunicii lor si-au câstigat proprietatile, mai ales pamântul primit de la stramosii lor. Libertatea si proprietatea sunt cele mai mari câstiguri dupa 1990. Ce au pierdut? Poate o oarecare nesiguranta a zilei de mâine, multi si-au pierdut locurile de munca, majoritatea lucrau in petrol, la Moinesti, iar Forajul si Extractia petrolului s-au diminuat foarte mult. Au fost someri o perioada, altii au primit compensatii, insa toate s-au dus. Pe plan local nu s-au intâmplat lucruri deosebite. Fostele administratii au incercat sa schimbe câte ceva in comuna, insa nu au reusit prea multe, lipsa banilor, a programelor, poate si faptul ca unii primari nu au fost in barca câstigatoare. Sunt doar opinii, nu acuzatii. Comuna nu s-a prea dezvoltat, nu a cunoscut modificari importante in ultimii 26 de ani.

– Am vazut pe holul primariei un proiect foarte frumos, despre ce este vorba?
– Trecem la lucruri concrete. Ce ati vazut este proiectul viitorului camin cultural din Scorteni, in valoare de 14 miliarde de lei vechi, documentatia este gata, a iesit si studiul de fezabilitate, iar in 2017 il vom propune spre finantare, cu bani europeni, vom esalona pe patru ani fondurile proprii necesare acestei investitii. Mai avem in faze finale de executie un camin cultural la Grigoreni, cu fonduri europene, prin GAL Valea Tazlaului, si un altul la Floresti, investitii importante pentru comuna, pornite de fostul primar. La nivelul comunei mai avem un proiect in derulare de reabilitare drumuri si asfaltare, pe o lungime de cinci kilometri, in valoare de un milion de euro, pe care vrem sa-l finantam cu bani europeni si contributia noastra de 10 la suta. El este gândit pe mai multe tronsoane si uneste cele trei mari biserici din comuna, Scorteni, Grigoreni si Floresti, asa au dorit oamenii.

PUBLICITATE

– Dumneavoastra sunteti in barca câstigatoare? Ce le-ati promis oamenilor in campania electorala?
– Sunt multe de facut in comuna. Dupa ce finalizam aceasta lucrare, mi-am propus sa modernizam toate ulitele adiacente. Comuna Scorteni are 48 de km de ulite, lungime similara cu cea dintre Bacau si Moinesti. Avem sase sate, Scorteni, Grigoreni, Floresti, Stejaru, Bogdanesti si Serpeni. Comuna are o suprafata mare, insa numarul de locuitori depaseste cu putin 3000. Nu ne-a propus sa le asfaltam pe toate, insa dorim sa le modernizam, le pietruim, facem canale de scurgere a apei etc. In doua sate mai mici, Bogdanesti si Serpeni, dorim, ca prin Masura 43 – Exploatatii Agricole, sa le unim cu un drum, daca nu asfaltat, macar betonat, cu iesire spre Podis. Aceasta masura are ca obiectiv preluarea traficului agricol si evitarea DN 2G. Noi nu avem fondurile necesare, de aceea vrem sa accesam bani europeni, prin FADR. Va fi un mare câstig pentru oameni, prin evitarea drumului national (serpentinele de la Grigoreni), foarte aglomerat. Trebuie sa reusim cu acest proiect, practic nu exista legatura intre aceste sate, nu exista acces pentru Pompieri, Salvare si Salubritate.

– Sunt si la Scorteni, ca in multe alte localitati, probleme sociale, persoane cu nevoi speciale, copii ai caror parinti sunt plecati, multe familii nu au venituri stabile sau sunt insuficiente pentru un trai decent. Ce v-ati propus in acest sens pentru perioada urmatoare?
– Sunt, intr-adevar, familii cu aceste probleme, unele beneficiaza de Legea 416, insa este insuficient. Vrem sa intram intr-un proiect pilot, recent am semnat un parteneriat intre Primarie si un ONG din Bucuresti – Asociatia pentru Cresterea Sperantei de Viata, care are ca obiectiv combaterea saraciei: Program Operational Capital Uman 2014-2020. Am facut un studiu in satele Scorteni si Serpeni, am depistat un grup tinta de 560 de persoane defavorizate, care vor intra in acest program. Din acest parteneriat face parte si scoala din Scorteni. Ce presupune acest proiect: sprijinirea familiilor care au nevoie de ajutor in gospodarie (reparare acoperis case, inlocuire geamuri, daca nu au apa, le facem o fântâna etc.); copiii din program primesc o masa calda pe saptamâna, rechizite gratuite; infiintarea unui centru After School, cu profesori platiti tot de aceasta asociatie; infiintarea unui centru social; reconversie profesionala; consultatii medicale gratuite periodice. Este un program complex, greu de implementat, se intinde pe patru ani, insa trebuie sa ne mobilizam cu totii pentru a-l realiza, deoarece este vorba si de sume importante de bani, intre 2 si 6 milioane de euro, care vor intra in comuna.

– Nu mi-ati raspuns la intrebarea cu barca. Este câstigatoare?
– Pâna acum a mers bine. Am 43 de ani, sunt casatorit, am doua fetite, de 12 si 14 ani. Am terminat Liceul „Spiru Haret” din Moinesti, am lucrat 18 ani in Petrol, intre timp am finalizat si cursurile Facultatii de Drept. M-am gândit ca daca vreau sa fac ceva pentru comunitate, sa fiu de folos oamenilor, trebuie sa fiu pregatit, nu numai sufleteste, ci si profesional. Intr-o primarie, in munca cu oamenii, totul se invârte in jurul Legii. Am calculat din timp tot ce vreau sa fac. Am fost consilier local in perioada 2008-2012, din 2012 am devenit viceprimar al comunei din partea PPDD. Când a aparut Ordonanta 55, am fost solicitat sa trec la PSD, singurul partid, in opinia mea, care poate sa sustina mai bine din punct de vedere social comunitatea noastra. In 2016, m-am hotarât sa candidez pentru functia de primar, aveam experienta in administratie, luasem pulsul comunei. Am fost sapte candidati, toti foarte buni, puternici, insa a fost o campanie curata, civilizata. Am câstigat, in final, cu trei voturi in plus, fata de candidatul PNL, Lidia Cobuz, care a si fost aleasa de consilieri viceprimar. N-am majoritate in consiliu, PSD are trei consilieri si PNL, patru, insa, sunt convins ca toti aveam aceleasi interese – cele ale cetatenilor. De aceea va pot spune ca toti mergem cu aceeasi barca si in aceeasi directie. Ar fi pacat sa fie altfel, nu mai avem timp de pierdut.

– Ati fost consilier local, viceprimar, sunt avantaje sau dezavantaje in exercitarea actualei dumneavoastra functii?
– Este un avantaj, mai ales experienta, deoarece pe aceasta nu o capeti pe hârtie, ci pe teren, in munca cu oamenii, cu problemele lor, cu ale comunei. Este in acelas timp si o povara, deoarece o parte din electorat imi pune pe umeri si nerealizarile din mandatele trecute, insa cu intelegere, cu sprijinul consilierilor, voi putea demonstra ca nu s-au inselat când m-au ales. Nu putem incheia discutia noastra fara a va mai spune ca mai avem un proiect, deocamdata pe hârtie, a fost depus pe POS Mediu acum câtiva ani pentru finantare, de introducere a apei si montare canalizare, insa n-a mai fost finantat. Comuna face parte din ADIP, proiectul nostru de aductiune apa si canalizare este prins in Master Planul judetului, cu finantare in anii 2020-2027, valoarea fiind de 1,7 milioane de euro, insa ni s-au dat asigurari ca am putea intra mult mai repede pe finantare, deoarece este o mare problema cu apa in comuna. Noi avem o instalatie de apa, restrânsa ca lungime, insa este veche, de acolo alimentam scoala si alte institutii din comuna. In fond, ce vor oamenii, ce mi-au cerut in campanie? Drumuri moderne, apa si canalizare. Scoala este modernizata prin Banca Mondiala, sunt in derulare lucrarile la o baza sportiva multifunctionala, cu bani de la bugetul local, cele doua gradinite au tot ce le trebuie, avem autobuze scolare, cabinet medical, caminele culturale vor fi finalizate. Avem proiecte mari, ambitioase, sigur ca nu le vom putea indeplini pe toate intr-un an sau doi, este nevoie de vointa, munca, timp si de bani, de foarte multi bani.

SCORTENI
Comuna Scorteni se afla în partea central-nordica a judetului. Este traversata de soseaua nationala, care leaga Bacaul de Moinesti. La Floresti, din acest drum se ramifica soseaua judeteana ce duce spre sud la Beresti-Tazlau si Sanduleni. Componenta etnica: români (93.01%), romi (1.53%). Componenta confesionala: ortodocsi (75.63%), romano-catolici (18.12%, in satul Floresti), necunoscuta (5.38%), alta religie (0.85%). În comuna Scorteni se afla ansamblul bisericii „Sfintii Voievozi”- Merisor, monument istoric de arhitectura de interes national datând din secolele al XVIII-lea–al XIX-lea, ansamblu format din biserica propriu-zisa (construita în 1799) si turnul-clopotnita (datând din secolul al XIX-lea). Un alt obiectiv din comuna inclus în lista monumentelor istorice de interes local este biserica „Sfintii Voievozi” (1909–1913) din satul Scorteni, a carei pictura este semnata de Nicolae Tonitza, biserica aflata, de mai multi ani intr-un amplu proiect de reparatii si curatare a picturii originale.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

47 COMENTARII

 1. Este foarte interesanta ideea de a vorbi cu toti primarii. Asa mai vedem si noi cine si ce mai face prin Bacau. Si m-as bucura daca si primarii ar citi aceste interviuri si ar invata ceva de la omologii lor. Nu va fie frica sa va uitati in gradina celuilalt. E posibil sa faca lucruri interesante care se pot aplica si in comuna/ satul vostru.

 2. Niciodata nu vor fi toti multumiti dar as vrea sa vad constanta aceasta dorinta de a face bine comunei. Din pacate la unii nu tine prea mult. E doar asa in primul an de mandat. Ar fi bine inainte de incheierea mandatului sa ii luam la intrebari din nou pe acesti primari ca sa vedem ce au realizat din ce au zis.

 3. Frumos zis…..da fapte……vedem ce faceti pentru noi……nu pentru angajati……salarii de merit din prima lună de mandat pentru uni….suntem consternați de echipa dvs ….vechea…..comanda tot ……..fosti……suntem de acord cu orice,toleram tot….mai puțin hotia….cheltuiala banului trebuie gestionată corect,cât mai econom si eficient ….nu ce a fost până acum…..vrem toate cheltuielile publice cum e normal…..si fără replici ca e de rau vom veni în fața primăriei…….pentru a cere socoteală și demisii…….pentru ca s a furat suficient…..vrem multe dar avem îndoieli……vad ca sunteti condus de alti…..vom vorbi public și vedem ce va urma….dacă continui vechea conducere peste 4 ani…..alt primar……avem încredere si vrem sa faceti ceva,respect si încredere pentru dna vice,un mandat ușor și fără conducerea veche si fără formatia veche

 4. Dnu cu tot respectul da trebuie un pic sa va mai orientati,va trebuie bani mulți pentru?a plăti cursuri,acelas curs de 2 ori,ori când în institutie aveti oamenii calificati si culmea mai platiti un curs pentru aceeași specializare……poate totuși va treziti….sunt persoane si treburi ca ar merita banii astia….sincer unde e transparența,corectitudinea?suntem de acord cu calificari da nu chiar asa……ati început rau, s a primit explicati pentru a stii,unde este drumul cel bun pentru dramuirea banului, vom cere explicații multe,vom face o adresa la prefect pentru a ne zice oful …..pentru a fi totul public cum e normal,am văzut multe discrepanțe între angajați,păcat mai sunt si oameni care nu isi merită asa ras, alegeri va oamenii cu o demnitatea ,v ati facut echipa tot aia care a tras comuna in jos
  Faceti ceva pentru noi condiții,modernizati comună,schimbări total totul,va stim cu totul altfel,urmariti o altfel de gândire,indemnati oamenii la bine,la unitate,va respectam dar avem unele așteptări pentru care v am votat,speram să nu va schimbări,alegeri si pastrati va drumul cel corect pe care ati fost si speram ca veti rămâne,avem încredere și va sustinem,dar vrem actiune

 5. sa vedem ce faceti? ca am vazut pentru inceput nimic , nu va respectati intre voi, nu aveti nimic de invatat tineri, decat sa platiti bani pentru a cursa pe alti, care nu stiu a zice un buna ziua, mai bine ati finanta transportul pt elevi care au nevoie sa faca naveta , macar pt cei mai defavorizatiintrebati dna vice poate asa faceti echipa pentru o comuna infloritoare, nu asa, tineti spatele altora dar cadere va fi drastica , credeti ca intalnirile cu uni din ordine dvs in diferite locuri va ofera o pozitie buna, nu,sau cum se aude ca va au uni la mana, noi asteptam sa intram in posesia unor filmari care nu va ofera niic bun, nu va compromiteti cu ei , fiti incoruptibil si va fi bine, nu aplecati urechea la uni de acolo pentru a trai bine, fiti demn cum va stim,multi va respecta din comuna, din angajati care va fac imagine buna, din institutiile la nivel local, alegeti partea buna, cee ati promis in campanie, nu intoarceti spatele comunei, angajati oamenii pt a va sfatui, faceti tot posibilul pt binele comunei , fiti deschis, un primar adevarat tot timpul isi face si construieste imaginea nu doar in campanie, stiti cum se zice daca unu e cu problema o rezolvam , dar deja cand 2, 3 oameni afirma despre altu ca e cu probleme si nu se ia masuri inseaman ca va are la mana,profitati ca oameni v au ales si faceti va campanie si imagine cu oameni care is cu dvs.m nu ratati sansa pt fleacuri si nimicurima uit la alte primarii, primari, dvs sunteti inconjurat chiar in institutie de fatarnici, aveti in vedere ca se tradeaza intre ei, nu toti da majoritatea, incchei prin a va ura succes dvs si dna vice si haideti sa fim constructivi pt comuna nu pt buzunarul unora

 6. am vrut schimbare, am primit dar cu ordinele vechi, obiceiuri, fiti cum va stim noi faceti ce ati promis, nu va aliati, fiti incoruptibil cum va stim si va fi bine, va dorim succes si colaborare

 7. faceti echipa cu oamenii care nu au imaginea patata, faceti echipa cu vicele, cu toti care ii stiti dvs. limpezi, nu va aliati cu cei carre regreta ca nu se mai incape de uni de alti, nu ati schimbat nimic din formatia pe care o promiteati in campanie, ati uitat, dar noi nu, vom face schimbarri, avem de nevoie de toate dar nu acceptam sa nu faceti ce nu ati promis, ca sincer nu cred ca vom avea apa si restul necesitatilor de cat atunci cand ne va impune si nu se va mai permite in ue nici o tara fara minime conditii de viata, numai umflati si abonati pe toti la banul nostru, sau nu pastrati vechi , avem impresia noi astia multi ca ascultati unele ordine de nu luati masurile pe care le ati promis

 8. rosu de frica unora??/tot se aud fel de fel de idei, vedem , si vom face cu schimbul intre noi cetateni sa monitorizam totul ,daca nu luati masuri de schimbare cum ziceati unora in campanie vi le tehnoredactam ca sa vi le amintiti, ati inceput marea curatenie, dar faceti un program pt intretinerea lor, ajutati batrani, orientati va dupa alti , primarii, aveti oo armata de oameni la ajutor, in alte comune sunt mai putini si mai activi, u batran nu duce lipsa de ajutorul autoritatilor iarna, vara,nu faceti curatenie in curtea altora pe bani nostri, avem suficienti batrani cu impozitele la zi si cu iarba in curte, la poarta ca nu pot, nu au cu cine si de fapt treburile astea se fac la alti acasa pe bani nostri, stim multe si vom afla multe, vom veni mereu pt explicati, suntem un grup de tineri care chiar vem ceva pt comuna asta, indiferent ca suntem aici sau nu, nu cum gandesc uni din institutie ca mergem afara si suntem prosti sau suntem aici si nu observam, concentrativa pe cheltuirea banului, nu pe dispret fata de noi, speream sa fiti omul care va stim si sa nu va lasati influentati de banul nostru prin intermediul altora , va vrem cu continuitate dar cu seriozitate

 9. DNU PRIMAR ANTON nu bagati de saema ca comentariile de mai sus sunt facute de personaje apropiate doamna cobuz..una doua jos dv.sus dna vice…Nu e bine.nu suntem la lanturi aici.dna a facut praf scoala si ce mai vrea acum.nu stie ca a fost ambarus primar inainte si a secat izvoru.

 10. pai exact nu face ce au facut ceilalti, cu celelalte institutii si cu oamenii, dar au dreptate cu aceeasi formatie tot asa va iesi, sunteti un om decent aplicati masuri decente, faceti schimmbari cum ati promis, inainte nu puteati face nimic pt ca erati la mana altora , acum numai, ei sunt la mana dvs., toti va stim cinstit dar avem indoieli, degeaba vb de dna lidia, este o femeie cinstita nu intra si nu uzeaza banul public in interes personal, toti spun ca a venit cu ideei de a cheltui banul public mai restrans dar nu se ia masuri pt a economisi, merg inca pe vechii abonati la papat banul cu alti de acolo, apropo de calificari, daca tot se fac achizitionati aceeasi calitate la pretul ce la mai mic nu faceti afaceri pe banul nostru, fiti deschis catre noi, uitati va la alte comune, cetatenii is in sedinte, fac intalniri cu ei, gardul la gradinita va fi scump la fel; ca lambriul primariei?? am o intrebare la amandoi edili ??nu doar la unul, bani care vin ca bonus stim si unde stau si cine ii ingrijeste, nu va lasa ti influentat de uni, nici unul din dvs., colaborati, nu fac parte din echipa cealalta fac parte din echipa ta, dnu anton, ca celelalt semana si impunea voturi la angajati, doar vreo 2 erau pe placul lui, restu nu, va vom ajuta si in viitor, inclusiv cu angajati de a dvs., ati avut noroc ca vreo cativa de acolo v au facut imagine bbuna si au crezzut in dvs, adevarat dupa perdea ca altfel nu se putea, ce nu ne place este ca noi, cativa stim ce se petrece acolo, urat, nu va tradati, nu aveti incredere pt ca 4 ani trec repede, apropo de campanie de aia a pierdut fostu ca cei mai loiali l a sustinut, cativa de acolo e valabil si pt dna nu a sustinut o, nu va dati de partea buzunarului dragi edili, dnu anton avem incredere in dvs. ca va fi bine, faceti angajari, sa aveti consilier personal, altfel se vede la 2 ideea, am totusi ideea ca ati uitat tratamentul din cei 4 ani, aplicat pt dvs., nu as vrea sa uitati si nu uitati doar daca e ceva si ve e teama, orice ar fi noi va sustinem, luati o de la 0 acum , nu mai asteptati ca se vor mai aduna si vom afla, ca se afla , suntem care lucram in institutii mai inalte si aflam, tot,nu dati ocazia sa va prinda de tot la mana , ca banul incanta pe oricine,va dorim un mandat usor si tineti cont de omul adevarat, cu imagine,

 11. APA de ploaie…dezinformare..vrea cineva sa-i fie consilier personal lu Anton???De ce ?Sa mai tinem un trantor in primatie pe banii nostri?!Uitati-va in presa 2012 si o sa vedeti aceleasi planuri la Ambarus.Anton e alta Marie ..cu aceeasi palarie…este cel mai slab primar care l-a avut scorteniul vreodata si o sa auziti in perioada care urmeaza si altele..

 12. Ce vrea,ce nu vrea e ca suntem de râsul lumii,asa vom rămâne,toate greșelile se îndreaptă mai puțin cheltuielile,banul, uitati va în jur alti trăiesc bine pe banul public,în vara asta am fost acasă,foarte mulțumit de ce lămuriri am primit,apropo de la unii,dacă întrebi ceva de banul nostru,uni intra în panică,dacă deschid o usa zice nu e treaba mea,întrebati la altcineva,uni nu vorbesc din bun simț,alti vorbesc si sunt sfidati de alti,domnilor aveti dreptul la libera exprimare,nu codositi pe alti,ca dacă ati fi voi nu ar face asta,cunosc toate rădăcinile,vorbesc pentru ca știu,ce se naste din pisica șoareci mănâncă,cât despre edili,numai de bine,ca sincer nu vad sa facă ceva actual primar,înainte nu aveam dreptul la replică,acum avem, va zic dragi oamenii ca dacă vroiau să facă ceva,făcea, pornirea pleacă din interior.

 13. E scaunul minat,pentru uni,prea puțină stima,prea putin interes,uni de acolo cik o fac eu pe vice,da cu ce? Nu trebuie să se tină cont de rudenie făcute din interes.,cumătrii si toate,acordati transparența si decenta,banul public e al nostru a celor ce plătim taxe cele mai multe,

 14. Când esti în fruntea topului,uiti tratamentul aplicat,banul uneste,dezbină,ati uitat,asa codasie si indolență nu am văzut pe timpul nimănui,dar poate ajunge dna ul la Scorteni,faceti rau ca va veni,fiti corect și chemati acum cu ocazia discutilor despre lambriu,cereti socoteală,acum puteti,dacă veti face asta,atunci sunteti Cătălin care îl stim,noi asta vrem,luati o măsură,la toate comunele s a luat de către primari nou veniti,altfel sunteți la mana altora,cereri socoteală ca s au făcut plăti ,acum ,ati semnat,deszăpezire in iunie,ati semnat recepții lucrări,până si comisia pentru unele persoane care nu au actele în regulă,până si asta, încercări sa fiti corect cu banul public care este al nostru,nu există internet si stim tot,dosare pe rol tot,avea dreptate dna ca chiar cel care reprezintă legea e …….stau pentru un act de recunoaștere unui act si luni de zile,multi stim multe,va stimăm da vrem ceea ce ati promis

 15. Incurajati corupția, noi muncim pentru ban, nu servim banul public și ne folosim de banul public chiar va faceti ca nu vedeti, vrem totul la vedere,nu va aduc aceste cuvinte dvs edililor in mod expre ci doar unora ,vom cere în sedinte,la anul când vom veni multe, numai umflati buzunarele unora,să isi facă treaba,dvs ati lucrat cu noi,ati fost printre noi da vad ca ati uitat,urmariti alte comune,totul e public,alte primarii,vom face cercetări,dacă vom intreba si nu se va răspunde persoana aceea va avea notita scrisă către prefect,către toți cei care iau măsuri,corupția jos

 16. Cica ..nu va cer edililor in mod expre…ba tu esti sanatos??Pai tocmai lor cere-le ca edilii hotarasc totul .. si cat sa fure ei ..si cum sa te prosteasca pe tine.Cica a-ti fost printre noi…printre noi la ce?!La sprituri si friptane ..la ce altceva dnu cristi????!sa traiti bineeeee!

 17. La edili cereti cont pentru banul public,muncit de noi,exact cam miroase tare a dorit,mai ales a tuica….vodca de cârciumă,ca is de plecat să plece care nu corectitudine, incurajati corupția, deci ori furati ca până acum ori nu,pe la institutii de judet se aud multe,vom face cheta pentru un audit corect și corespunzător, multi au tupeu da nu stie ce îi așteaptă,primarul are oamenii lui dna la fel,vedem cine va câștiga,cică cine trage pentru comună va duce bătălia cea mai mare,nu sa se folosească de tot a primăriei,utilaje,cositori si toate si noi plătim,pentru alti ,uzura lor,domnilor faceti ceva pentru tineret,bătrâni nu pentru interesul personal al angajatilor,a altora favorizati,nu avem nimic,schimbări majore trebuie pentru uni,sa castige banul cu sacrificii nu sa vina bonusul lunar de la primar

 18. Uni iei iau banii degeaba stau pe drum,cu o atitudine superioară fata de noi cetățeni,face investiții din banul lui,se da bine cu uni……sunt multe de zis,oamenii mergeți in sedinte,cereri întâlniri cu primarul

 19. Are dreptate domnii care scriu atatea dar problema este cine vor fi persoanele care vor sparge aceasta gasca de escroci ca nu vad pe nimeni hotarat in a se afla adevarul iar domnii consilieri stim ca ei nu comenteaza…iau banu si voteaza.nu se va face nimic si nu va incerca nimeni sa faca ceva pt.noi tineri corb la corb nu-si scoate ochii..sa traiasca dn.primar..mai are basca de paie oare?!

 20. Corb la corb nu scoate ochii clar,majoritatea cu excepții,au uitat ce au fost s au ajuns pe banul public ,noi suntem vinovați că nu cerem socoteală,doamne sau domni mie scârbă de uni,râsuri,dnu primar nu face nimic ,oare va este frica ca va scoate ochii ca ati luat împreună,vad si aud că multi se ofensează dacă stim salariile,bani cheltuiti,da oare nu sunt platiti din banii nostru?care noi trudim cu familia noastră,au uitat ca sunt site urile publice,gen ani,apropo nici un angajat nu are declaratia actualizată,ce atâta zarva,cine nu se ascunde are tupeul să fie public,cine nu ascunde?are cineva tupeu,cum a. Zis cineva zilele trecute la scoală?

 21. Doamnelor si domnilor de ce va ascundeti dupa nume false iesiti in fata primariei cu indentitatea dumneavoastra si spuneti lucrurile acestea sunteti zmei cu totii, dar va ascundeti dupa deget. Sunteti niste scursuri cu totii si astia care comentati aici de fapt sunteti corupti.

 22. Dragi sătenii,noi plătim diferite taxe,marite,inzecite si alti dau primăria în judecată

  Cu apel fond funciar,asa ca numai comentati aiurea că ei isi fac treaba tot cum știu ei,domnu primar ati dat vreo amenda pentru construcția ilegală, ati participat ?nu ne credeti pe toți prosti? Dacă tot nu ati dat nici numai dati lasati ne si pe noi oamenii de rând ca avem famili de întreținut,sper să nu aud ca va vom bate obrazul,tineti cu omul și fiti pentru oamenii pentru că se poate,alte comune cu pot?mandat ușor

 23. Ioane asa e, însă asa țigăneală nu am văzut nicăieri,să mergem mai așteptăm la ziare,emisiuni,să facem ceva,unele au dovezi poate ni le dau si mergem mai departe,toate se reduc la bani,mai sus se mentiona cursurile plătite,dar școlile pentru uni trăiască fostul,trăiască ca na,acum doamnele au, dar tiganeala,cum ne făcea cineva râsuri sunt ei,acum fac tabere diferite numai că au uitat escapadele,mergeți si întrebati ce urat vorbesc una,uni de alti,cu câteva excepții,asa conducere slaba si asa comportament social nu a mai văzut, se codasesc maxim cativa ,rușine,va zic ca merg mereu prin primărie,urat,ce face banul din om,banul nostru,speram că cine e corect sa se dea de partea noastră,a omului de rând,nu când ai nevoie trebuie să auzi discuțiile lor la adresa

 24. Speram ca dna vice să supravegheze treburile cum trebuie si sa nu lase mâna libera altora,toti trebuie să muncească în folosul comunității,nu treburile altora,poate nu cadeti în plasa altora,cum au facut alti,

 25. Cine conduce acolo dnilor edili?dvs sau uni angajati,ati văzut multe,ati carat utilajele pe la ei pe acasă?ce va mai minunati,faceti ceva, pentru noi,pentru bine,nu umflati pe uni care va sfidează on fata,dragi edili,dna faceti ceva pentru noi. Nu lasati totul în seama….ca nu știe unele chestii si alti profită mult de asta,speram sa nu plătim recepții de lucrări inexistente sau preturi bombă,ca suntem satui,apropo reparații de sute de milioane pe utilaj si e varza totul,luati măsuri,faceti întâlniri cu oamenii,va este teamă de adevărat,mergeți pe teren pe sectoare ,stati de vorba cu oamenii,dacă nu se face nimic,ce câștigăm

 26. Oamenii noi ce facem?cumpărăm cărții sau ăst scoală cum s a afirmat că bani sau dat la primărie si copii nu au cărții si multe altele?cine e vinovat?nu dam nimic cum a zis de ce s au dat bani asa ca sunt bani pentru elevii?ăst alte păreri

 27. Sedinta bombă,fff bine ca e filmat totul,bine menționat aspectul asupra cheltuirii banului public nu aparatură pe bani nostru pentru unii,angajați,bravo Dnu primar,pentru ca puneti totul la vedere si tineti cont de banul public și de dorințele noastre,felicitări consilierilor pentru că tine cu noi omul și nu doreste risipă banul public,au bani la salariu da se ceartă pe delegații urat urat,multe sunt de zis,dnu primar acum vedeti cine e cu dvs., numai sfaturi gresite ati primit de la unii,faceti schimbări în interior cu unii,sa va fie bine, e ceva putred cum nu s a văzut si facut total necesar cămin,bravo ca ati adus proiectantă,bravo cine a luat bani pentru proiect sa o traga nu va lasati mergeți instanta,cum să nu dati de proiectant atât timp cât aveati oamenii în interior care luau bani pentru fonduri europene,cerem public numele,asa vedeti ca cineva nu e pentru dvs si cu dvs.imposibil ca acum în secolul acesta să nu puteri sau cei prinsi la banul public să nu va faca o întâlnire cu cine trebuie

 28. Si cu scoală și cu toate aveti grija dna vice ca cineva informează în defavoarea dvs,care iati ajutat,care trebuie să vă respecte obligatoriu,sunt vb auzite de noi la ședință,cineva e împotriva dvs.domnilor edili,odată ce anumite persoane în campania electorală au implicat cam pe toți si is la comenzi vechi,e vizibil

 29. Din tot ce am citit nu vad decat lucruri pe care le prelua-ti din vechea conducere…( camin floresti, camin grigoreni, proiecte depuse pentru camin scorteni si proiect asfaltare), deci marea dvs problema e asteptarea banilor… Draga conducere a primariei, dl. Primar dorim lucruri de la dvs lucruri de care noi avem nevoie si aici ma refer la un teren de fotbal cum este la scoala de la ardeoani poate unul acoperit pentru vreme nefavorabila, parcul din scorteni sa fie mai bine dotat, doatari de leagane si pentru copiii din grigoreni si floresti, implicare in datini si obiceiuri care urmeaza s.a. Laudele si asteptarile cu lucrurile care sunt facute nu prea au rost. (P.S Nu cred ca a existat timp sa reusiti toate depunerile de proiecte intr-un timp asa scurt, dar daca ma insel, iertare. Daca e asa si dvs le-ati depus si realizat la final de mandat in acest ritm de realizari o sa ajungem metropola)

 30. In primul rand toate proiectele sunt demarate de fostul primar,nu va laudati cu ele ca nu voi a.ti depus proiectele,in al 2 lea rand alcoolul te trage foarte mult in jos si ca si primar e vai si amar,poate asa merita comuna,o reprezinti foarte bine prin alcool!am vrea sa ne mandrim cu comuna Scorteni dar din pacate nu se poate si cred ca niciodata nu vom ajunge sa fim altfel!mai stitu cati bani ati dat dl Anton si Dna Lidia ca sa va voteze oamenii?!?Sa va amintesc?Nu sunteti in stare sa faceti absolut nimic in afara sa va umpleti buzunarele si vorbiti numai aiurea.Decand sunteti primar cate zile ati stat la program,valabil si pt vice?!?nu va este rusine si nu va mai saturati!!Asa om ne reprezinta,am ajuns de rasul tuturor!In loc sa punem un om la conducere cu buna credinta,linistit si muncitor si fara sa plateasca oamenii de nimic am ales un ”betiv”!daca il cauta cineva il gasiti la crasma!!multumestei dl Ambarus ca a lasat proiecte pentru a fi finalizate ca tu nu erai in stare si nu esti in stare sa faci un proiect si sa nu mai amintesc de facultatea facuta la norma ca si alte persoane din primarie!!sunt mult mai multe de zis!!!rusine

 31. Bun comentariu Realistului! Se cam vede pro -Ambarus dar daca e vorba de nulitstea de anton..e pertinent tot ce ai spus!Totusi .te intreb realistule .omul de care ziceai tu .om linistit si hotarat care na dat bani pt.voturi.este dl.ambarus ????daca esti sincer raspunde.daca nu intelegem si ramane cum ai zis.dl ambarus ramane!!!vai de scorteni .

 32. In domina uni din spate,ai umplut pe uni cu bani europeni ca te conduc,vei regreta mai târziu sigur,cerem ancheta pentru toate ,case,vile,tot,dnu primar faceti va treabă și numai tineti pe uni cu bani nostru,haideți să facem ceva,sa mergem sa cerem ancheta,eu îs om simplu si as face da nu știu cum,sa fim uniti,pastrati va demnitatea,cei care mai aveti ceva pentru comună asta,auzeam numai ziceri nimic afară,de ce bani is ai nostru,nu al dvs.sa stiti,cerem o ancheta,sa facem ceva,nu sa tinem pe astia pe spatele nostru sa fure,sa isi dea bani pentru ei uni,dacă era corect de ce nu au luat toti,unitate,si toate,

 33. Dnule cons Zamfirescu faceti ceva pentru noi?poate împreună cu ceilalți ai dnei vice faceti ceva,noi un grup de tineri ne a plăcut atitudinea dvs.si a celorlalți,cereti pers responsabile pt Grigoreni?s a descoperit la udrea da la Scorteni nu oare?Cătălin iei apărarea unora si te sfidează si pe tine si pe alti angajați,luati atitudine,faceti un sondaj,oamenii acolo sunt putini,vad cum zic alti ca mentii vechea conducere când tu erai înjosit si cei de azi cu care faci treburile nu te salutau

 34. Anton reteaua veche de abonati de bani …………mai ia lumea bani…dar ore suplimentare unde….proaste fetele celea ca serveste omul cu orice…nu meriti…..primaria repr oamenii nu ascunsi tai prin birou si care le tii spatele

 35. Dle primar, ti ai dat seama cine e k tine, cand oferi esti bun, cand nu vb urat, uni te cred prost, ai grija ca groapa e aproape, pazea, domnisorul secur te infunda, pierzi oameni i care mereu is k tine, pe cand alti te da pt 1 leu in plus,asteptam marea cadere si demisia, asa zic uni, avem alta idee de a conduce o primarita, au ei planurile facute si tot pt o …..demisia nu o da , deci au papat bine da acum te ast sa cazi, cat mai repede

LĂSAȚI UN MESAJ