Nici nu a fost bine enuntata intentia de a fi construit un nou sediu al Primariei Bacau, ca au si explodat parerile pro si contra din toate directiile. Cele mai mari nedumeriri le ridica optiunea pentru locul ales, actuala parcare din fata Hotelului „Moldova”.

Acum, zona pare destul de aerisita. Parcul Catedralei, silueta celor doua edificii religioase din apropiere, Parcul Trandafirilor, toate acestea dau o amploare si o oarecare eleganta a perimetrului din buricul târgului.

Si chiar spre deschidere arhitectonica si spatii aerisite parea ca se indreaptau si intentiile edililor, data fiind amenajarea pietonalului din centru, precum si o intentie nefinalizata de a surpima traficul auto prin centru macar la sfârsit de saptamâna.

Insa daca in mijlocul acelei zone va fi plantata o cladire, ce probabil va fi destul de masiva, avem deja o problema de inghesuiala urbanistica. La atâtea birouri câte vor fi in zona, basca si hotelul, daca va mai fi renovat vreodata, plus multimea de enoriasi, au aparut si vocile care acuza lipsa unei parcari adecvate. Intentiile vorbesc despre o mare parcare subterana si multa lume e curioasa sa vada si aceasta minune.

Punctul bun in toata intreprinderea aceasta este reunirea majoritatii serviciilor primariei intr-un singur loc, pentru ca musterii sa nu mai fie fugariti de colo-colo spre satisfactia sistemului nostru birocratic. Alt punct bun ar mai fi probabila alocare de spatii mai generoase pentru serviciile publice, spre deosebire de actuala configuratie meschina a fostului sediu al Consiliului Popular Municipal, municipalei de partid si municipalei UTC.

Acum, se va face un concurs de proiecte pentru noul sediu, pe care bacauanii le-ar dori supuse si unei dezbateri publice, dupa cum spun semnalele sosite la redactia noastra. Multi ar face ramasag ca despre noul sediu se va mai discuta aprins si multa apa va mai curge pe Bistrita pâna se va bate si ultimul cui in noul sediu.

Proiectele aflate deja in derulare in Bacau, intre care amenajarea mai multor artere de circulatie, modernizarea Insulei sau finalizarea Spitalului Municipal sunt mult mai arzatoare si de prea multa vreme purtate ca la defilare, ca sa mai fie amânate in favoarea unui nou sediu pentru functionarimea orasului.