Astazi, 15 ianuarie, in jurul orei 18.00, s-au finalizat lucrarile de remediere a avariei la magistrala de apa care alimenteaza municipiul Bacau și s-a început procedura de umplere a conductei.

Operatiunea ar putea dura circa 12 ore, asadar, la robinetele bacauanilor apa ar putea ajunge luni, 16 ianuarie.

Reamintim faptul ca avaria s-a produs la segmentul de conducta dintre Bacau si Stejaru, segment nemodernizat si care dateaza dinainte de 1989.

Pentru schimbarea acestei conducte, care nu mai rezista si se sparge mereu, ar fi necesara suma de 15 milioane de euro, suma prea mare pentru a fi suportata din bugetul local.

Municipalitatea intentioneaza sa acceseze fonduri europene, insa, pana la finalizarea detaliilor, din primavara va incepe lucrarea la o conducta care sa lege instalatiile de captare de la Gheraiesti de statia de tratare a apei, astfel incat sa existe o rezerva in caz de avarie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Ce s-a facut concret pt a repune in functiune fronturile de captare existente in Gheraiesti ca solutie de rezerva ? Avem Bistrita ce trece prin mijlocul Bacaului si ne plangem de apa. Murim de sete cu apa in fata asta e culmea prostiei. Toate orasele dunarene folosesc apa captata din Dunare pe care o trateaza. Ex Galatiul Galaţi are o staţie de tratare a apei brute amplasate pe malul Dunării. Primaria incearca sa se eschiveze si sa dea vina pe costuri pt schimbarea conductei numai sa nu-si asume vina. Repunerea puturilor si crearea altora suplimentare este o solutie ieftina si usoara dar e mai usor sa ne plangem si sa tinem in functii oameni politici si incompetenti care asteapta doar ziua de salariu iar rezultatele muncii lor sunt zero si nu apar pt ca atata pot dpdv profesional.

LĂSAȚI UN MESAJ