Lupta pentru supremația pieței de telefoane mobile a fost de foarte mult timp încheiată. Android deține majoritatea utilizatorilor din lume, în jur de 80%. Apple, în schimb, se mulțumește cu o bază loială de fani, dispusă a cheltui mai mult pentru servicii de calitate. Ambele sisteme de operare sunt ancorate în nevoile prezentului, însă iOS are o serie de avantaje care a determinat o rată de satisfacție de peste 90%. Iată care sunt acestea.

Mariajul de succes cu hardware-ul
Nu este vreun secret că Apple pune accent pe crearea atât a componentelor, cât și a software-ului. Din acest punct de vedere, compatibilitatea dintre cele două este excelentă. Pe lângă compatibilitate, acest obicei asigură o funcționare eficientă. Cu alte cuvinte, utilizatorii se pot bucura de o autonomie sporită a bateriei.

Integrarea celor două categorii într-un singur produs are avantaje și în momentul în care se ajunge la reparația produselor. Strategia celor de la Apple presupune ca orice iPhone și iPad să fie utilizat pentru cât mai mult timp, iar utilizarea componentelor originale este cheia acestui lucru.

Actualizări semnificative și de durată

Este considerat marele avantaj iOS în fața Android. Fiecare iPhone și iPad compatibil primește în același timp orice update creat de către Apple. Pe lângă asta, actualizările apar la ani buni după cumpărarea produselor. De exemplu, iPhone 5S, un telefon lansat în anul 2013, primește și acum actualizări, cea mai recentă fiind versiunea iOS 12.3.1.

Astfel, chiar dacă nu îți cumperi un telefon de ultimă generație (un iPhone 10, de exemplu) , poți sta liniștit știind că acesta va primi actualizări importante mulți ani de acum încolo.

Securitatea datelor
Peisajul securității este foarte pestriț în ceea ce privește securitatea datelor. Față de acum 10, 20 de ani, numărul de computere a crescut extraordinar de mult. Da, telefoanele intră în această categorie, iar faptul că orice om poartă mereu o conexiune de date prezintă potențiale vulnerabilități.

De aceea, Apple se laudă cu cele mai sigure dispozitive iOS. Pentru început, datele biometrice sunt păstrate în interiorul telefonului sau tabletei și nu sunt trimise către servere. În al doilea rând, aplicațiile pe care le folosești de zi cu zi urmează o serie de reguli foarte stricte. Un episod delicat a fost momentul în care Apple a descoperit că mari companii, printre care Facebook, se folosesc de instrumentele destinate dezvoltatorilor, nu utilizatorilor obișnuiți, pentru a acumula informații despre propriii angajați.

În acest moment, Apple este singurul producător de telefoane mobile ce promovează tehnologia de autentificare prin detaliile chipului utilizatorului, iar până în acest moment, acest sistem nu a putut fi păcălit.

iMessages
Mulți aleg iPhone și iPad dintr-un anume motiv, iar acela este iMessages. Sistemul de mesagerie Apple este foarte apreciat pentru simplitatea sa, flexibilitatea în exprimare (text, emoji, animoji, memoji, gif, video, foto) și prin statutul pe care bulele albastre îl oferă.

Fiind un serviciu pus la dispoziție de Apple, acesta se bucură de encriptarea tuturor mesajelor, iar până acum nu a avut parte de un episod neplăcut de scurgere de informații, precum Facebook.
Prioritate a dezvoltatorilor de aplicații
Deși Android are o cotă mai mare de piață, deci mai mulți utilizatori de aplicații, iOS este sistemul de operare care aduce încasări mai mari dezvoltatorilor. Drept urmare, iOS se bucură de atenția prioritară a celor care vor să lanseze noi aplicații mobile. La fel ca regulile de hardware și software, Apple impune anumite lucruri dezvoltatorilor, pentru a oferi o experiență de utilizare sigură și plăcută utilizatorilor săi.

Tu de ce ai ales un iPhone sau un iPad?